Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

NVE sender ​​forslag til utredningsprogram for Sørlige Nordsjø II​ på høring

Del

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har mottatt melding fra selskapet Ventyr om et offshore vindkraftverk i havvindområdet Sørlige Nordsjø II. Anlegget skal tilknyttes kraftnettet på land, og vil berøre fire kommuner i Agder fylke.

Foto: Catchlight/NVE

– Det vi nå sender på høring er selskapets eget forslag til utredningsprogram, som vi fikk inn for et par dager siden. NVE har bare lagt til et kort brev om frister og høringsmøter. Vi tar forbehold om at det kan blir forsinkelser dersom streiken blir langvarig, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

– Dette er et prosjekt som berører mange og har stor betydning for kraftsystemet. Utsendelsen er en ren praktisk tilrettelegging hvor vi gjør papirene tilgjengelige for offentligheten. Derfor har jeg valgt å benytte min mulighet som øverste leder av virksomheten til å saksbehandle og sende ut dokumentene, sier Lund.

Mer enn halvparten av NVEs medarbeidere er tatt ut i den pågående streiken, noe som har store konsekvenser for all saksbehandling.

Ønsker innspill på utredningsprogrammet

Gjennom høring av meldingen ønsker NVE å få innspill til hvilke utredninger som bør gjennomføres før Ventyr utarbeider en konsesjonssøknad om bygging og drift av anleggene.

Om prosjektet

Ventyr SN II AS (Ventyr) vant i mars auksjonen om tildeling av prosjektområde Sørlige Nordsjø II for å utvikle havvind.

Meldingen beskriver planene for utbyggingen i det ca. 520 km2 store prosjektområdet. Kraftverket er planlagt med 60–100 vindturbiner med en samlet installert effekt på inntil 1500 MW og en antatt kraftproduksjon på 7–8 TWh per år.

Ventyr har foreslått ni alternative punkter for ilandføring av sjøkabelen fra vindkraftverket, med tilhørende jordkabel- og luftledningstraseer fram til Kvinesdal transformatorstasjon. Planene berører kommunene Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal og Lyngdal kommuner i Agder fylke.

Meldingene med forslag til utredningsprogram er tilgjengelig på NVEs nettsider.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye