WorldSkills Norway

2 unge fagarbeidere fra Agder skal til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Del

Andreas Jørgensen (21) og  Martine Netland Haagensen (19) fra Agder fylke er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i bilfag under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september. Andreas i tunge kjøretøy og Martine i billakererfaget.  

Det norske Yrkeslandslaget 2024
Det norske Yrkeslandslaget 2024 WorldSkills Norway kan brukes fritt mot kreditering

Andreas Jørgensen fra Grimstad skal konkurrere i Bilfag - tunge kjøretøy. Han jobber til daglig hos Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS avdeling Arendal. 

– Jeg gleder meg til å representere Norge i Frankrike til høsten, sier Andreas. 

Les flere detaljer om Andreas her: Link til Andreas' profil

Martine Netland Haagensen fra Marnardal skal konkurrere i Bilfag - billakkerer. Hun jobber til daglig hos Gumpen Auto i Lyngdal.

– Det er veldig moro å få være en del av Norges yrkeslandslag. Dette er noe jeg aldri hadde sett for meg, så det er veldig stas å få muligheten, sier Martine. 

Les flere detaljer om Martine her: Link til Martines profil

Trening og mentale forberedelser

– Utøvere til det norske Yrkeslandslaget får tildelt personlige trenere som følger opp faglige forberedelser frem mot mesterskapet. I tillegg gjennomføres det 3 samlinger hvor det er fokus på lagbygging, treningsopplegg og samarbeid mellom utøver og ekspert, sier Bjørnar Valstad.

– I tillegg har vi et fokus på mental trening, da et Yrkes-VM krever at utøverne er maksimalt fokuserte og klarer å håndtere det presset det er å konkurrere mot verdens beste fagarbeidere og hvor det samtidig skal komme 250.000 besøkende under 4 konkurransedager.

Håper på gode resultater

– Vi oppfordrer alle til å følge med på våre utøvere gjennom hele mesterskapet. Yrkeslandslaget er et viktig symbol på Norges satsing på yrkesfag. Vi ser frem til å se våre beste fagarbeidere konkurrere og håper på gode resultater, sier Valstad.

– Ved å støtte våre utøvere viser vi også støtte til verdien av yrkesutdanning og viktigheten av å ha høyt kvalifiserte fagarbeidere.

===

Fakta om Yrkes-VM 2024:

  • Hvem: Yrkes-VM er verdens største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Andreas Jørgensen (21) skal konkurrere i Bilfag - tunge kjøretøy under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september. WorldSkills Norway
Andreas Jørgensen (21) skal konkurrere i Bilfag - tunge kjøretøy under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september. WorldSkills Norway
Last ned bilde
Martine Netland Haagensen (19) skal konkurrere i billakererfaget under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september.
Martine Netland Haagensen (19) skal konkurrere i billakererfaget under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september.
Last ned bilde

Lenker

Kort om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. WSN er en viktig bidragsyter i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. WSN ble stiftet i 1990 og er en del av WorldSkills International som har over 80 medlemsland. WSN er eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Å inspirere, motivere og utvikle unge mennesker er kjernen i WorldSkills Norway. WSN utvikler ferdigheter etter internasjonale standarder og bidrar til at norsk fagarbeid har internasjonal klasse. WSN har som mål å  utvikle ferdigheter i den ypperste verdensklasse og oppfylle drømmer og visjoner til de som skal bygge og drifte fremtidens Norge.

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway

Følg pressemeldinger fra WorldSkills Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WorldSkills Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WorldSkills Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye