I dag går leveringsfristen ut: 140 000 næringsdrivende risikerer tvangsmulkt
Fristen for å levere skattemeldingen for næringsdrivende og selskaper går ut fredag 31. mai. Så langt har rundt 610 000 enten levert eller fått utsettelse.

De sist oppdaterte tallene fra Skatteetaten viser at omtrent 460 000 næringsdrivende og selskaper har levert sin skattemelding. Samtidig har over 150 000 søkt om utsettelse.
Dermed er det fortsatt over 140 000 næringsdrivende og selskaper som hverken har levert skattemelding eller søkt om utsettelse.
Kostbar misforståelse
Lønnsmottakere og pensjonister slipper å levere den forhåndsutfylte skattemeldingen, noe som kalles leveringsfritak. Dette fritaket har ikke næringsdrivende og selskaper. De må levere skattemelding hvert år.
– Det er mange næringsdrivende som tror at de ikke skal levere skattemeldingen, fordi selskapet ikke har hatt omsetning det siste året. Det er en misforståelse, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Dersom skattemeldingen ikke leveres, kan Skatteetaten ilegge næringsdrivende og selskaper tvangsmulkt. Det er en form for dagbot, som stopper når skattemeldingen leveres.
Du må søke for å utsette leveringsfristen
Næringsdrivende kan søke om å utsette frist for å levere skattemeldingen for formues- og inntektsskatt. Søker de om utsettelse, blir leveringsfristen automatisk forlenget til 30. juni.
Fristen for å søke om utsettelse er den samme som leveringsfristen: 31. mai.
I tillegg kan regnskapsførere og revisorer i år søke om 30 dagers utsettelse for levering av skattemeldingen på vegne av alle sine næringsdrivende klienter.
Så langt har over 50 000 enkeltpersonforetak og mer enn 100 000 selskap fått utsatt leveringsfrist til juni eller senere.
Les mer om utsatt frist og hvordan søke: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skattemelding/utsattfrist/
I 2023 fikk 22 000 selskap og litt over 9 000 personer krav om tvangsmulkt, eller dagbøter, fordi de ikke leverte skattemeldingen for næringsdrivende eller selskap.
Automatisk utsatt frist for enkelte grupper
Skatteetaten har gitt automatisk utsatt frist til noen grupper av skattepliktige
Utsatt frist til 30. juni:
- Rederi
- Selskap med deltakerfastsetting (SDF), utenlandsk selskap med deltakerfastsetting (USDF) og norsk-kontrollert utenlandsk selskap (NOKUS). Frist for deltakerne følger selskapet.
- Selskap på Svalbard
Utsatt frist til 30. august
- Vannkraft
- Selskap som er rapporteringspliktig etter reglene om grunnrenteskatt på havbruk
Andre næringsdrivende og selskaper må selv søke om utsatt frist på ordinær måte.
Nøkkelord
Kontakter
Erlend FossbakkenFungerende pressesjef
Tel:94501000presse@skatteetaten.noBilder

Følg pressemeldinger fra Skatteetaten
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Skatteetaten
Under en uke til leveringsfristen går ut: Hvis du ikke har sjekket skattemeldingen, begynner du å få dårlig tid24.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Tall fra Skatteetaten viser at knappe 2,7 millioner har levert skattemeldingen og 1,3 millioner har fått skatteoppgjøret sitt. – Hvis du ikke har åpnet og sjekket skattemeldingen din, oppfordrer jeg deg på det sterkeste til å gjøre dette så snart som mulig, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Storkontroll av transportbransjen på Østlandet11.4.2025 14:35:29 CEST | Pressemelding
En tverretatlig kontroll i transportbransjen gjennomført av Skatteetaten, Statens vegvesen og politiet avdekket en rekke lovbrudd. Indikasjoner på skatteunndragelse, bruksforbud, førerkortbeslag og bøter var blant resultatene.
Alle skattemeldingene sendt ut – 1,1 millioner har allerede fått skatteoppgjøret sitt9.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Skatteetaten har nå sendt ut alle skattemeldingene for inntektsåret 2024. 2,2 millioner har allerede levert skattemeldingen sin og 1,1 millioner har fått skatteoppgjøret sitt.
Betaler du eiendomsskatt? Da bør du sjekke skattemeldingen din3.4.2025 15:00:00 CEST | Pressemelding
Mange kommuner benytter Skatteetatens beregnede markedsverdi som grunnlag for eiendomsskatten. Hvis du mener at du betaler for mye i eiendomsskatt, kan du ha krav på å få markedsverdien på boligen din satt ned.
Over 54 000 oppgir at de eier kryptovaluta – dette er kommunene med flest kryptoeiere27.3.2025 08:00:00 CET | Pressemelding
Tall fra fjorårets skatteoppgjør viser at det stadig er flere som oppgir at de eier kryptovaluta. Samtidig er det store mørketall, og Skatteetaten setter i år inn tiltak for å få flere til å innrapportere krypto i skattemeldingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom