Norsk Motorhistorisk Museum

Del

Det er fare for at Norsk Motorhistorisk Museum må legges ned

Fra utstillingen på Norsk Motorhistorisk Museum
Brødrene Dag og Ole Bækkedal har over 45 år samlet og restaurert ulike traktorer og maskiner. De har bygget opp en stor og unik samling - kanskje Norges største samling kjørbare maskiner. Ole Bækkedal Ole Bækkedal

Norsk Motorhistorisk Museum på Stange (NMHM) holder i år som i tidligere år åpent kl 10-17 alle dager i perioden 29. juni til 4. august. NMHM har i over 30 år holdt åpent en periode på sommeren. Siden 1. januar i år betaler vi husleie for lokalet vi disponerer på Lindstad vestre i Stange (2.200 m2). Besøkstallet og billettinntektene er ikke store nok til å dekke husleien. Vi har derfor i 3 år vært i dialog med Stange kommune, Innlandet fylkeskommune og Anno Museum (museene i Innlandet) om en videreføring av museet. Én mulighet er at maskinsamlingen på NMHM kan gi grunnlag for etablering av et nasjonalt landbruksteknisk museum. Håpet er/var at kommunen og fylket ville ta initiativ til et samarbeid med nasjonale myndigheter for å få til dette. Dialogen med Stange kommune og Innlandet fylkeskommune har imidlertid gått i stå.

Museet holder åpent i år - som planlagt. Men vi er bekymret for framtida. Må vi avvikle museet, eller finnes det en løsning for videre drift? Er det andre kommuner som kan ønske å gå inn som samarbeidspartner? Eller et firma eller en privatperson - en eller flere? Interesserte kan kontakte oss for en visning og for å drøfte mulighetene.

Kontakter

Bilder

Fra utstillingen på Norsk Motorhistorisk Museum
Brødrene Dag og Ole Bækkedal har over 45 år samlet og restaurert ulike traktorer og maskiner. De har bygget opp en stor og unik samling - kanskje Norges største samling kjørbare maskiner.
Last ned bilde
Mørke skyer over Norsk Motorhistorisk Museum
Mørke skyer over Norsk Motorhistorisk Museum
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Norsk Motorhistorisk Museum

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Motorhistorisk Museum på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Motorhistorisk Museum

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye