Statens vegvesen

Lyser snart ut E10 Nappstraumtunnelen - Informasjon om tunneloppgradering

Del

Statens vegvesen inviterer alle leverandører til digitalt informasjonsmøte om det kommende oppdraget på E10 i Lofoten. Møtet arrangeres 6. juni kl.12:00.

Den undersjøiske E10 Nappstraumtunnelen binder sammen Vestvågøya og Flakstadøya i Lofoten.
E10 Nappstraumtunnelen binder sammen Vestvågøya og Flakstadøya i Lofoten. Illustrasjon: Statens vegvesen.

E10 Nappstraumtunnelen skal oppgraderes etter Tunnelsikkerhetsforskriften.

Tunnelen er undersjøisk og går under sundet (Nappstraumen) mellom kommunene Vestvågøy og Flakstad i Lofoten. Nappstraumtunnelen er 1780 meter lang. Laveste punkt er 63 m.u.h. og største stigning er 8 prosent. Tunnelen ble åpnet i juli 1990.

Hovedtrekk i oppdraget

Det skal gjennomføres oppgradering av tekniske installasjoner som ventilasjonsanlegg, lysanlegg, nødstasjoner og overvåkingssystem. Videre skal det sprenges ut havarilommer og tekniske rom inne i tunnelen, i tillegg til etablering av ny vann- og frostsikring. I dagens tunnel ligger det en gjertsenduk på innsiden av tunnelløpet som må rives, og det skal legges ny asfalt i kjørebanen.

  • Kontraktsform: Utførelsesentreprise NS8405. 
  • Konkurransen gjennomføres med forhandlinger.
  • Lyses ut sommer 2024.
  • Planlagt byggestart første kvartal 2025.

Bruk lenka under for å delta:

Vi arranger informasjonsmøte på teams (digitalt) 6. juni kl.12.00-12.45.

Informasjon om den kommende utlysningen er også kunngjort på Doffin. E10 Nappstraumtunnelen - Oppgradering | Doffin, Database for offentlige anskaffelser

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye