Handel og Kontor i Norge

Enighet mellom NHO Luftfart og HK Norge på Luftfartsoverenskomsten

Del

Etter intensive forhandlinger har NHO Luftfart og HK Norge kommet til enighet på Luftfartsoverenskomsten. Forhandlingene, som ble ledet av Elisabeth Sundset, 1. nestleder i HK Norge,  sikrer forbedringer for medlemmene på overenskomsten.

Elisabeth Sundset, 1. nestleder i HK Norge
Elisabeth Sundset, 1. nestleder i HK Norge

-Det var harde forhandlinger, men vi klarte å finne sammen og komme til enighet, sier Elisabeth Sundset, før hun fortsetter

- Vi er fornøyde med resultatet! Dette mener vi vil gi våre medlemmer en bedre arbeidshverdag.

Hovedpunkter økonomi

Det gis  et generelt tillegg på kr. 7 per time, noe som vil bidra til en  god lønnsøkning for de ansatte. Minstesatsene heves med kr. 9 per time, inkludert det sentrale tillegget, noe som reflekteres i de nye satsene fra 1. april 2024:

  • Kulepunkt 1: 30.485,-
  • Kulepunkt 2: 33.733,-
  • Kulepunkt 3: 36.331,-

I tillegg er det innført en justeringsklausul som sikrer at salgs- og servicemedarbeidere innen bakketjenester får en lønn som minst ligger 7 % over minstelønnssatsen etter 6 års ansiennitet, og 14 % over minstelønnssatsen etter 10 års ansiennitet.

Andre endringer

Fagbrevtillegget økes fra 3,2 % til 4,8 %, og matpengesatsen ved overtidsarbeid økes til kr 107,-. Endringer i skiftgodtgjørelsen inkluderer nye vektfaktorer og en økning av beløpet for veiet time til kr 90,-.

Livsfasepolitikk blir nå en del av personalpolitikken, med mål om å ivareta både virksomhetenes og arbeidstakernes individuelle behov. Dette inkluderer tiltak for å beholde og utvikle medarbeidernes kompetanse, redusere sykefravær, og fremme et inkluderende arbeidsliv.

Uravstemning

Nå er det medlemmene som skal stemme JA eller NEI til resultatet av forhandlingene. Hvis flertallet stemmer  JA, vil betingelsene bli gjeldende. Hvis flertallet stemmer  NEI må partene til riksmekler først. Hvis man heller ikke blir enige hos riksmekler, blir det streik. HK Norge oppfordrer nå sine medlemmer til å stemme over resultatet.

-Nå er det medlemmenes tur til å ta stilling til oppgjøret, sier Sundset.

-Vi har jobbet hardt for å sikre gode betingelser og håper at medlemmene ser verdien i det vi har oppnådd, og stemmer ja, i tråd med anbefalingen fra forhandlingsdelegasjonen, fortsetter hun

Medlemmene vil motta nødvendig informasjon og stemmemateriell via SMS og/eller e-post. Mer info på HK Norges hjemmeside : Enighet mellom NHO Luftfart og HK Norge på Luftfartsoverenskomsten - HK Norge

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

HK Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen  kontor, finans, handel, luftfart og servicevirksomhet. Med over 80.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye