Opplysningskontoret for Meieriprodukter

IDF Cheese Science and Technology Symposium 2024 inntar Bergen!

Del

4. – 6. juni samles om lag 200 forskere og ostespesialister fra hele verden i Bergen, for å dele siste nytt om forskning og fremtiden innen osteteknologi og melkekvalitet, bærekraft og innovasjon. 

Første uken i juni samles forskere fra hele verden til ostesymposium i Bergen.
Første uken i juni samles forskere fra hele verden til ostesymposium i Bergen. MELK

Den norske fløyen av International Dairy Federation (IDF), med aktiv deltagelse fra NMBU, TINE og Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter, har neste uke æren av å ønske ostespesialister, forskere og folk fra meieriindustrien verden over – fra Australia til USA - velkommen til et storslått ostesymposium på Radisson Blu Royal Hotel i vakre Bergen. 

Det hele kickstartes tirsdag morgen, der statssekretær Wenche Westberg, IDFs president, styreleder i TINE, samt leder av organisasjons- og programkomiteene, skal åpne det hele. Deretter følger tre spennende dager med kunnskapsrike foredragsholdere, nøye utvalgt for å gi de siste oppdateringene om vitenskapelige fremskritt i meierisektoren. Da med særlig fokus på høyeffektiv forskning knyttet til osteproduksjonens verdikjede. 

- Vi synes det er spennende å få invitere eksperter fra hele verden til ostelandet Norge. Symposiet vil gi oppdatert innsikt i alt det spennende som foregår innen osteforskningen, samtidig som at vi får vist frem mangfoldet og kvaliteten på norsk ost i vakre Bergen, sier Ida Berg Hauge, daglig leder av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter og leder av organisasjonskomiteen for IDFCheese2024. 

I løpet av de tre dagene i Bergen vil det bli tatt opp aktuelle temaer som bærekraftig produksjon og emballasje, innovasjon innen produksjon og prosessering av ost, ernæring, samt melke- og ostekvalitet, for å nevne noe. Programmet er designet for å dekke utfordringene meieriindustrien står overfor i dag, med både det industrielle og vitenskapelige perspektivet. 

På talerlisten finner man flere av verdens fremste forskere innen ost og meieri, mange av dem unge forskere som vil lede fremtidens osteforskning. 

Også norske forskere er representert.

  • Forsker Ragnhild Aabøe Inglingstad fra TINE skal presentere den spennende reisen om hvordan norsk geitemelk nå har fått kvalitet av verdensklasse.
  • Lege/PhD-student Helge Einar Lundberg ved Norges Idrettshøyskole skal fortelle om helseeffektene ved et daglig inntak av Jarlsberg.
  • En av verdens fremste i sitt felt, førsteamanuensis Davide Porcellato fra NMBU, skal holde et foredrag om sammenhengen mellom den mikrobiologiske kvaliteten til melken og sluttkvaliteten på osten. 

Dessuten markerer bergensbaserte Kavli i år at det er 100 år siden O. Kavli klarte å utvikle verdens første langtidsholdbare, smørbare ost, og vil være til stede på arrangementet som utstiller. Utover dette samles en rekke internasjonale selskaper innen meierisektoren seg med utstillinger og innlegg. 

Ønsker du å være til stede som presse eller ønsker mer informasjon om arrangementet, kontakt leder av organisasjonskomiteen Ida Berg Hauge eller Siv Skeie, leder av programkomiteen til IDF Cheese2024. 

Kontaktinfo: 

Ida Berg Hauge, ida@melk.no, tel +47 915 78410 

Siv Skeie, siv.skeie@nmbu.no, tel +47 971 89 324  

For mer informasjon om Symposiet se www.idfcheese2024.com 

Kontakter

Bilder

Første uken i juni samles forskere fra hele verden til ostesymposium i Bergen.
Første uken i juni samles forskere fra hele verden til ostesymposium i Bergen.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye