Resolusjon fra Frivillighet Norge: Frivilligheten må inkluderes i store nasjonale løft
Målene om opptrapping av forsvar og beredskap, og en innsats for bedre folkehelse kan ikke nås uten at frivillig sektor involveres i økende grad. Frivillighet Norges årsmøte vedtok i dag en resolusjon rettet mot norske politikere, med konkrete krav for å styrke frivilligheten i Norge fremover.
Frivillige organisasjoner i Norge ønsker å bidra gjennom å øke vår aktivitet, og få med flere i våre fellesskap. Som næringslivet og det offentlige trenger frivilligheten forutsigbare og langsiktige rammer å jobbe under. Og tilstrekkelig med midler, for å overleve og styrkes.
Frivillighet Norges 370 medlemsorganisasjoner forventer at ut av stortingsvalget 2025 kommer en styrket frivillighet. Og dermed et styrket samfunn.
En god frivillighetspolitikk er en valgkampvinner.
Nøkkelord
Kontakter
Stian Slotterøy JohnsenGeneralsekretær i Frivillighet Norge
Tel:21 56 76 54Tel:959 33 862stian@frivillighetnorge.noCamilla SkriungPolitisk seniorrådgiverFrivillighet Norge
Tel:90641812camilla@frivillighetnorge.noBirgitte HeneideSeniorrådgiver kommunikasjonFrivillighet Norge
Tel:91758761birgitteh@frivillighetnorge.noBilder
Lenker
Hvem er Frivillighet Norge?
Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.
Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 350 organisasjoner som medlemmer, som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.
Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge
Finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 202418.11.2024 11:00:00 CET | Pressemelding
***SPERREFRIST 18.november kl 1100*** Hvert år tildeler Kultur- og likestillingsdepartementet, Frivillighet Norge og Norsk Tipping Frivillighetsprisen til en person, lokal forening eller organisasjon som har gjort ekstraordinær frivillig innsats. Prisen deles ut på Frivillighetens dag 5.desember av kultur- og likestillingsminister, Lubna Jaffery.
Finalistene til Årets nykommer i frivilligheten 202411.11.2024 11:00:00 CET | Pressemelding
***SPERREFRIST 11.november kl 1100*** Finalistene til Årets nykommer i frivilligheten viser hvordan frivillig engasjement åpner nye dører – uansett alder eller bakgrunn. Årets nykommer setter et viktig søkelys på mulighetene for å engasjere seg, dette i etterdønningene av en pandemi som påvirket flere frivillige organisasjoner. Prisen deles ut av stortingspresident Masud Gharahkhani på Frivillighetens dag, 5. desember.
Finalister til Årets Frivillighetskommune 20244.11.2024 11:00:00 CET | Pressemelding
Det er Ål, Haugesund og Frogn som er finalister til prisen Årets frivillighetskommune 2024! Prisen "Årets frivillighetskommune" deles ut av KS og Frivillighet Norge. Formålet med prisen er å løfte frem kommuner og fylkeskommuner som arbeider godt med frivillighetspolitikk.
Regjeringen bryter løfte til frivilligheten14.10.2024 16:28:57 CEST | Pressemelding
Kultur- og likestillingsdepartementet (KUD) offentliggjorde i dag den varslede høringen om endringer i momskompensasjonsordningen for frivillige organisasjoner. I høringen legger regjeringen ikke opp til regelstyring. Dermed har regjeringen hverken innfridd eget løfte fra Hurdalsplattformen, eller kommer de frivillige organisasjonene i møte i deres hovedkrav for å gi organisasjonene økonomisk trygghet og forutsigbarhet.
Kjære kommune-Norge: Ikke kutt i frivilligheten8.10.2024 11:04:03 CEST | Leserinnlegg
Selv om regjeringen i statsbudsjettet for 2025 foreslår å øke de frie inntektene til kommuner og fylkeskommuner med 6,8 milliarder kroner neste år er dette langt fra nok, i følge dem selv. Mange kommuner vil, ifølge KS ikke klare å finansiere tjenestene de har ansvaret for. Hva skjer da med det som ikke er lovpålagt?
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom