Lot seg fascinere av Jan Mayen

Del

Det er de færreste forunt å besøke Jan Mayen, men Karen Thommesen har vært der. Hun ble så inspirert at hun skrev sin første krimroman, Djeveløya.

Handlingen i Djeveløya foregår ved Cyberforsvarets stasjon på Jan Mayen. Etter et mistenkelig dødsfall og flere uforklarige ulykker, griper redselen de få som befinner seg der. Hvem av dem er uskyldige og hvem er djevelen på øya?

– Jeg kom til Jan Mayen da jeg var ansatt hos Riksantikvaren og har bare tilbrakt noen ganske få timer på øya, det vil si bakketiden til et av Forsvarets Hercules-fly som skulle opp med forsyninger. Det første som slo meg var at jeg like gjerne kunne ha landet på en annen klode, brutalt og vakkert, på én gang, sier Thommesen. 

Risikofylt

I Djeveløya forsvinner en ung meteorologifullmektig fra Cyberforsvarets base på Jan Mayen. Politietterforsker Anders Veka reiser for å undersøke det han antar er en ulykke. Ved ankomst Olonkinbyen har stasjonssjef Katrine Kure allerede igangsatt en leteaksjon. Den unge mannen er funnet død i den avsidesliggende Guineabukta.

Flere uforklarlige ulykker inntreffer, og det blir funnet utstyr som kan sette øyas kommunikasjon med omverdenen ut av spill. Anders Veka og Katrine Kure jager og blir jaget mens høsttåken isolerer dem fra fastlandet, og fortiden truer med å innhente dem alle.

– Et opphold på Jan Mayen ikke er ufarlig. Man er veldig isolert, og hvis noe skulle skje, kan det ta lang tid før hjelpen når fram. Alvorlige ulykker har skjedd, også i nyere tid, så jeg har stor respekt for dem som tar på seg et oppdrag på øya. Jeg har ønsket å lage en spennende krim, samtidig som jeg håper og tror jeg at jeg har klart den balansegangen det er å underholde uten å være spekulativ med tanke på de få ansatte som til enhver tid befinner seg der, sier Thommesen.

Om forfatteren

Karen Thommesen (f. 1972) er medieviter fra Universitetet i Oslo og har blant annet jobbet som kommunikasjonsdirektør hos Riksantikvaren. Djeveløya er Thommesens krimdebut.

Lansering er 7. juni. Ta kontakt for PDF, anmeldereksemplar og intervju.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Djeveløya lanseres 7. juni.
Djeveløya lanseres 7. juni.
Last ned bilde
Karen Thommesen har skrevet sin første krimroman, Djeveløya.
Karen Thommesen har skrevet sin første krimroman, Djeveløya.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye