Her blir det buss for gate i sommer

Del

Får du opp en G-gate på flybilletten? Da bør du følge med. I sommer skal flere utenlandsreisende ta shuttlebuss til gate.

Det store antallet passasjerer som skal reise til og fra Oslo lufthavn i løpet av sommeren, gjør det nødvendig å utnytte gatene på en mer fleksibel måte enn tidligere.
Det store antallet passasjerer som skal reise til og fra Oslo lufthavn i løpet av sommeren, gjør det nødvendig å utnytte gatene på en mer fleksibel måte enn tidligere. Avinor/Catchlight

Det store antallet passasjerer som skal reise til og fra Oslo lufthavn i løpet av sommeren, gjør det nødvendig å utnytte gatene på en mer fleksibel måte enn tidligere.

– Det er ingenting som gleder oss mer enn at trafikken tar seg opp. Denne sommeren er det svært mange som skal fly utenlands i morgentimene, og derfor har vi behov for flere utenlandsgater, sier Dorothy Billett, fungerende lufthavndirektør på Oslo lufthavn.

Innland blir utland

For å avvikle trafikken effektivt, skal det tas i bruk åtte innlandsgater som i timene med mest trafikk vil benyttes til utenlandstrafikk for destinasjoner innen Schengen. Behovet er de aller fleste dager begrenset til en kort periode på et par timer. Det vil også være et utvidet kiosktilbud i dette området. 

- Når utenlandstrafikken avtar, benytter vi igjen de samme gatene til innlandstrafikk. Dette gir oss den fleksibiliteten vi trenger, sier Billett.

Busses til gate

Tiltaket medfører at noen av passasjerene vil bli busset fra terminalbygget og over til vårt «nye» gateområde, som vil få bokstaven G (G1-G8). Alle informasjonstavler i terminalen vil vise estimert tid man som passasjer må regne med fra terminalbygget og frem til utgangen, inkludert både busstransport og gangtid.

Shuttlebussen vil være tilgjengelig allerede to timer før første oppsatte fly fra gateområde G og vil gå hvert tredje minutt fra en dedikert «holdeplass for shuttlebuss» i terminalen, merket med G. 

– Det vil gå busser kontinuerlig, og man vil få beskjed i god tid om man får tildelt en av disse gatene. Får man opp en G-gate ved innsjekk, er det lurt å legge inn noen minutter ekstra og ikke være sent ute, oppfordrer lufthavndirektøren.

Har ditt fly fått tildelt en G-gate?

  • Ved hjelp av informasjonstavlene i terminalen vil du se hvilken utgang ditt fly går fra. Der angis det forventet tidsforbruk fra hvor du befinner deg til du har ankommet utgangen din. 
  • Følg skilting til G. 
  • Skilting vil ta deg til holdeplassen for shuttlebuss. Bussen vil gå hvert tredje minutt.
  • Buss frakter deg til G-gatene. Følg skilting inn i bygget og finn din gate.  

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye