TIL NORGE: Constance Debré, Diamant Salihu, Amina Elmi og mange flere

Del

Litteraturfestivalen på Lillehammer er i gang, og flere internasjonale stjerner gjester Norge.

Litteraturfestivalen på Lillehammer har åpnet dørene, og årets program er spesielt sterkt. Blant høydepunktene finner vi kritikerroste Constance Debré, som tidligere i år fikk mye oppmerksomhet for romanen Love me tender, der hun skriver om å miste foreldreretten grunnet seksuell legning. Debré skal også gjeste Litteraturhuset i Oslo torsdag denne uka. 

-Vi er veldig stolte av årets program, og det ser ut til at publikum deler vår begeistring. Det er rekordhøyt billettsalg. Vi gleder oss til herlige festivaldager i sol (eller regn!), sier markedsansvarlig i Norsk litteraturfestival, Parisa Vaziri. 

Hun ser blant annet frem til å få med seg Constance Debré på åpningsforestillingen og Amina Elmi i samtale med Oliver Lovrenski. 

Debutantprisvinneren fra Danmark, Amina Elmi, har fått lysende kritikker i norske medier for diktsamlingen Barbar.

Gravejournalistikk og den vanskelige mannsrollen

Gravejournalisten Diamant Salihu vil være å treffe på flere poster, og hans bøker om den svenske gjengkriminaliteten har vakt stor oppmerksomhet på tvers av landegrenser. Han mener at Norge er et paradis for internasjonale kriminelle gjenger. 

Også den svensk-norske journalisten Knut Kainz Rognerud som har skrevet boka Molde-oligarken om Russlands enorme innflytelse i Norge og Europa kommer til årets festival. Sammen med Aage Storm Borchgrevink og Bernhard Mohr skal han snakke om Putins Russland. 

Nye stjerner

Debutanten Kjartan Lorntzsen som skrev romanen Taper, skal debattere den norske mannsrollen med Birger Emanuelsen og Didrik Dyrdal.  

Anne Rivenes og Sidsel Ana Welden Gajardo skriver begge poetisk – Rivenes debuterte med den kritikerroste diktsamlingen Nåden, og Gajardo vil i år motta Grimsrudstipendet for romanen Du er min arv. Forfatterne vil være å treffe på flere arrangementer. 

Her ligger programmet.

Ta kontakt for intervju eller pdf. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Thron Ullberg
Foto: Thron Ullberg
Last ned bilde
Foto: Christopher Helberg
Foto: Christopher Helberg
Last ned bilde
Foto: Christopher Helberg
Foto: Christopher Helberg
Last ned bilde
Foto: Coco Ardal
Foto: Coco Ardal
Last ned bilde
Foto: Jarli og Jordan
Foto: Jarli og Jordan
Last ned bilde
Foto: Jarli og Jordan
Foto: Jarli og Jordan
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye