Grappa Musikkforlag AS

Dance With A Stranger ute med en sommerperle - "Summer is on" markerer startskuddet på festivalsommeren!

Del

Dance With A Stranger, et av Norges mestselgende band gjennom tidene, fyller 40 år i 2024! Jubileet skal feires gjennom hele året med jubileumskonserter og ny musikk! 

Øivind "Elg" Elgenes og Frode Alnæs. Foto: Grappa Musikkforlag
Øivind "Elg" Elgenes og Frode Alnæs. Foto: Grappa Musikkforlag

LYTT HER

Med imponerende 40 år på veien har Dance With A Stranger bevart sitt massive publikum og popularitet, og er kjent for sin musikalitet, spilleglede og energi. Deres første album i 1987, belønnet med Spellemannspris, ledet til et gjennombrudd i 1988 med "Everyone Needs A Friend". Bandet, bestående av Frode Alnæs, Øivind "Elg" Elgenes, Bjørn Jenssen og avdøde Yngve Moe, har utgitt åtte album, vunnet tre Spellemannspriser, og toppet VG-lista med flere hits. Med sitt særegne lydbilde inspirert av blues, jazz, soul, rock og pop, er de regnet som et av Norges beste liveband. 

Det har gått hele 17 år siden sist det kom ny musikk fra bandet, før de nå slapp singelen "Great Wheel´s Turning" i mars. Snart er de aktuelle med andre singel ut - det er en herlig sommerlåt som kommer 31.mai: "Summer is on". Bandet er klare til å feire med å ta lytterne tilbake til det klassiske DWAS-soundet i form av ny, frisk musikk. I tillegg blir 2024 et år fullspekket av liveaktivitet på festivalsommeren og med en omfattende høstturné!  

– Siden det er 40 års jubileum ville vi feire med et par nye låter. Både for egen del, men først og fremst ville vi gi noe tilbake til fansen som har fulgt oss i alle år, sier bandet

Innspillingene er blitt en bemerkelsesverdig gjenforening med originalmedlemmer og sentrale bidragsytere fra bandets storhetstid, inkludert produsent Bjørn Nessjø og programmerer/keys Kjetil Bjerkestrand. De nye låtene er skrevet av Frode Alnæs, som har skrevet all musikken til DWAS, og tekstene er, tradisjonen tro, av Øivind Elgenes (Elg) og Jeff Wasserman.

En ekstraordinær overraskelse for fansen er involveringen av deres gamle korister fra New York, Vaneese Thomas, Angela Clemmons Patrick, og Darryl Tookes. Disse dyktige vokalistene er kjent for sitt samarbeid med musikalske legender som Aretha Franklin og Bruce Springsteen.

– Utrolig nok klarte vi å samle gjengen som var med på de aller første platene. Følelsen av å gå tilbake til røttene og jobbe med våre opprinnelige kreative krefter var uvurderlig for oss.

"Summer is on" er ute i dag og er en skikkelig sommerlåt, som gir lytterne et musikalsk lyspunkt i en tid der mye annet er vanskelig. Produsent Bjørn Nessjø syntes denne stakk seg ut av de nye låtene, med sitt sommerlig preg. Frode forteller:

- Vi gikk noen runder og fant ut at vi måtte ha et sommerlig og positivt budskap, det gode i livet og det gode om sommeren. Og det trengs i disse tider. Som vanlig er det Elg og Jeff Wasserman som har skrevet teksten sammen. Denne skiller seg litt ut fra tidligere DWAS-låter, men på en positiv måte. Vi har tillatt oss å spille den på et par konserter nå rett før release, og det har tatt helt av. Den slår helt tydelig an hos publikum!

Nå skal de gjøre det de gjør best og ut på veien igjen! "Summer is on" markerer startskuddet på festivalsommeren det legendariske bandet har i vente. 

- Vi gleder oss til låten kommer ut til folk, og det er veldig moro å gi ut og spille ny musikk i forbindelse med 40 års jubileet, avslutter Alnæs

Turnéliste 2024:

Fredag 3. mai: Balejazz.
Lørdag 4. mai: Maijazz, Stavanger. 
Onsdag 8. mai: Foynhagen, Tønsberg. 
Fredag 31. mai: Namsos.
Søndag 2. juni - Selbu. 
Lørdag 8. juni: Neset Gård, Rauland. 
Lørdag 15. juni: Byfesten Lillestrøm.
Torsdag 20. juni: Over Oslo. 
Fredag 21. juni: Nidarosblues, Trondheim. 
Fredag 28. juni: Tahitifestivalen. 
Lørdag 29. juni: Oppdal.
Onsdag 17. juli: Moldejazz. 
Fredag 19. juli: Alsvåg, Øksnes. 
Fredag 26. juli: Canal Street, Arendal. 
Torsdag 1. august: Notodden Bluesfestival. 
Lørdag 3. august: Gressvikfestivalen, Fredrikstad.
Fredag 9. august: Skalldyrfestivalen, Mandal. 
Lørdag 10. august: Laavfest, Ålesund. 
Søndag 11. august: Tingvoll.
Lørdag 31. august: Førde.
Fredag 6. september: Svømmehallen, Bodø. 
Lørdag 7. september: Meyergården, Mo i Rana. 
Torsdag 12. september: Byscenen, Trondheim. Ekstrakonsert 2
Fredag 13. september: Byscenen, Trondheim, ekstrakonsert 1, FÅ BILLETTER
Lørdag 14 september: Byscenen, Trondheim: UTSOLGT!
Fredag 20. september: Rockefeller, Oslo. UTSOLGT!
Lørdag 21. september: Rockefeller, Oslo. 
Torsdag 26. september: Rokken i Volda.
Lørdag 28. september: Røkeriet, UFS Bergen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Grappa Musikkforlag
Foto: Grappa Musikkforlag
Last ned bilde
Foto: Grappa Musikkforlag
Foto: Grappa Musikkforlag
Last ned bilde
Foto: Mona Nordøy
Foto: Mona Nordøy
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye