Norges Tennisforbund

Fire norske tennisspillere i Grand Slam-turneringen Roland Garros.

Del

Norsk tennis er i sterk utvikling. Hele 4 norske spillere er kvalifisert for hovedtablåene i årets Roland Garros. 

Roland Garros' center court Phillippe-Chatrier.
Roland Garros' center court Phillippe-Chatrier.

Norsk tennis er i sterk utvikling. Det er svært gledelig at hele 4 norske spillere er kvalifisert for hovedtablåene i årets 2. Grand Slam-turnering. I Paris spilles de neste 3 ukene Roland Garros, som vi europeere oftest omtaler den. I USA kalles den French Open.  

Casper Ruud
Casper Ruud trenger ingen nærmere presentasjon. 25-åringen fra Snarøya er ranket som nr 7 i verden. Han har hatt sin beste sesongstart hittil i karrieren med 2 ATP(1)-titler og har bl.a slått verdensener Novak Djokovic. I Paris er han seedet som nr 7. 
I 1. runde møter han Felipe Meligeni Alves. Meligeni Alves er 26 år, ranket som nr 137 på ATP og spilte kvalifisering for å komme inn i hovedturneringen. Kampen spilles tirsdag 28.5. 

Ulrikke Eikeri
I damedouble deltar Nordstrandsjenta Ulrikke Eikeri. Hun spiller med estlandske Ingrid Neel, hvor Eikeri/Neel er 13. seedet. I 1. runde møter de Anna Bondar/Greet Minnen. Dato/klokkeslett for når kampen spilles er ikke fastsatt.  
Eikeri er ranket som nr 31 i double på WTAs(2) rankingliste. 
Roland Garros vil for alltid være et spesielt sted for Ulrikke: I 2022 spilte hun finale i mixed double på selveste Philippe-Chatrier, Roland Garros’ centercourt.  

Nicolai Budkov Kjær
Nr. 4 på ITFs(3) verdensranking for juniorer er 17-årige Nicolai Budkov Kjær fra Bygdø Tennisklubb. Budkov Kjær har som ett av årets mål å vinne en junior-Grand Slam.  
Han har allerede spilte flere Grand Slams (junior). I 2023 spilte han både Wimbledon og US Open, og i januar i år kom han til semifinalen i Australian Open.    
I Roland Garros blir han 3. seedet i single. I double blir han og Joel Schwaerzler fra Østerrike seedet som nr 1.  Forrige uke kom han helt til semifinalen i J500 Milano.

Emily Sartz-Lunde 
Emily Sartz-Lunde har fyllt 18 år og er fra Holmenkollen Tennisklubb. Hun er nr 20 på ITFs juniorranking. 
Hittil i år har hun spilt finale i J300 Asuncion, samt semifinaler i J500 Blumenau og J300 Porto Alegre - alle juniorturneringer på høyeste internasjonale nivå. 
I juniordouble i Roland Garros skal hun spille med amerikanske Kate Fakhi, forutsatt at Fakhi står med god nok ranking når trekningen finner sted. 

Juniorklassene spilles 2.-8. juni og således har trekningene ikke funnet sted ennå.   

Landslagsansvarlig i Norges Tennis- og Padelforbund er Fredrik Loven. Han sier dette:

- Vi har hatt fire spillere i Grand Slam tidligere, men dette er første gang alle fire er i hovedtablået. Dette er fantastisk for en liten tennisnasjon som Norge - som internasjonalt kanskje ikke er så liten lenger. 
Det snakkes mye om Norge ute i den store tennisverden. Om hvordan det er mulig for en nasjon som Norge å ha så stor fremgang i verdens største individuelle idrett. Det er ikke mange land men samme antall tennisspillere som Norge som kan stille med fire spillere i en Grand Slam. I tillegg har alle fire spillere kapasitet for å kunne gå langt i årets French Open. 

Loven tillegger: 

- Disse spillerne er viktige for den vidre utviklingen av tennis i Norge, da de viser at det er mulig å bli god her hjemme og at det vi gjør i Norge fungerer. Vi jobber for å få flere spillere opp på dette nivået og, ikke minst, å finne samarbeidspartnere som ønsker å være med på utviklingen.  

For ytterligere informasjon, kontakt: 
Generalsekretær Aslak Paulsen, 
telefon: 992 39 505, email: aslak.paulsen@tennis.no 

Bilder

Roland Garros' center court Phillippe-Chatrier.
Roland Garros' center court Phillippe-Chatrier.
Last ned bilde

Om oss

Forbundet er en sammenslutning av de lag eller grupper av lag innenfor Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komitè (NIF) som driver med tennis og padel.

Følg pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Tennisforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

Norges Tennis- og Padelforbund (NTPF) har inngått samarbeidsavtale med Dugano.30.4.2024 11:55:13 CEST | Pressemelding

Dugano tilbyr en heldigital løsning for enklere dugnadsarbeid for alle våre tennis- og padelklubber. Hver klubb kan her opprette sine egne nettbutikker for enkelt salg av varer til inntekt for laget. Dette geniale verktøyet vil frigjøre arbeidstimer både for dugnadsansvarlig/klubbledelse og foreldre, og samtidig styrke klubbens økonomi. Dugano vil med dette bidra til å gi like muligheter for alle barn og unge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye