Renteradar

Økt boliglånskonkurranse gjør det lettere å forhandle

Del

Gjennomsnittlig boliglånsrente har gått litt ned, viser Renteradars nyeste forbrukerrapport. Konkurransen om boliglånskundene tilspisser seg, noe som gir bedre forhandlingsmuligheter for lånekundene.

Forbrukerrapporten for mai 2024 inneholder blant annet faktiske boliglånsrenter og topp 3 tilbud for ulike kundegrupper. Rapporten ser også på utviklingen i faste renter og beste renter for ulike innskuddskontoer.


Oppsummering av forbrukerrapporten mai 2024:

  • Lavere snittrente: Den siste måneden har snittrenten på boliglån gått litt ned. Dette skyldes nok at i et mer stabilt marked, er det lettere for folk å orientere seg og sørge for at de har konkurransedyktige vilkår. I tillegg har den lave kredittveksten over lengre tid skapt økt konkurranse i boliglånsmarkedet.

  • Økt konkurranse om boliglånskundene: Tøff konkurranse om lånekundene har ført til at noen banker har senket rentene. Siden Landkreditt senket renten i mars har banker som Sbanken, OBOS-Banken og en del andre banker senket listeprisene noe.

  • Mange banker har justert fastrentene sine: Flere banker har justert fastrentene sine den siste måneden, noe som har ført til en liten økning i gjennomsnittlig fastrente siden april.

  • Mange kan spare rundt 10 000 kroner årlig på boliglånet: Mange kan nå spare rundt 10 000 kroner årlig ved å forhandle om renten eller flytte boliglånet til det beste tilbudet.

  • Månedens tips: Flere banker har nylig senket rentene for å være mer konkurransedyktige. Bruk dette til din fordel når du forhandler med banken din. Finn banken med det beste tilbudet for deg på Renteradar, og bruk din forhandlingsmakt for å oppnå bedre vilkår.

  Les vedlagt forbrukerrapport for mer informasjon.

  Nøkkelord

  Kontakter

  Dokumenter

  Om Hayon / Renteradar

  Hayon er et fintech selskap som driver forbrukertjenesten Renteradar. I tillegg utarbeider vi analyser om bankmarkedet.

  Renteradar har over 180 000 registrerte brukere i Norge og vokser raskt. På Renteradar kan man enkelt sammenligne sine betingelser med beste relevante tilbud. Man kan sjekke ut beste tilbud og starte bankbytte eller enkelt forhandle på renten hos banken sin.

  Følg pressemeldinger fra Renteradar

  Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Renteradar på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

  Siste pressemeldinger fra Renteradar

  I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

  Besøk vårt presserom
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye