Jungheinrich

Jungheinrich sin generalforsamling: Rekordår i 2023

Del

Jungheinrich rapporterte om rekordhøy ordreinngang, omsetning og EBIT for 2023. Styret godkjente et utbytte på 0,75 euro per preferanseaksje. Året var preget av strategiske oppkjøp og nye ledere.

Jungheinrich sin generalforsamling: Rekordår i 2023
Jungheinrich rapporterte om rekordhøy ordreinngang, omsetning og EBIT for 2023. Året var preget av strategiske oppkjøp og nye ledere. Foto: Jungheinrich AG

Suksessrikt år for Jungheinrich

På årets generalforsamling reflekterte Jungheinrich over et svært vellykket 2023. Året var preget av tradisjon og transformasjon. Et utbytte på 0,75 euro per preferanseaksje ble godkjent.

Årsmøtet i Hamburg

Årsmøtet ble holdt i Hamburg med rundt 350 aksjonærer til stede. Dr. Lars Brzoska, konsernsjef i Jungheinrich AG, beskrev 2023 som et år med viktige beslutninger for selskapets fremtid. "Vi feiret 70-årsjubileumet for Jungheinrich og tok viktige beslutninger for selskapets fremtid," sa Brzoska.

Investeringer og strategisk utvikling

I 2023 viste Jungheinrich sin strategiske vilje med flere viktige oppkjøp og nyåpninger:

  • Oppkjøp av Storage Solutions Group i USA
  • Overtakelse av Magazino, en robotspesialist fra München
  • Åpning av en ny fabrikk i Chomutov, Tsjekkia

Anerkjennelse av ansatte

Brzoska takket selskapets over 21 000 ansatte for deres innsats. Jungheinrich satte rekorder i ordreinngang, omsetning og EBIT. Aksjonærene vedtok styrets forslag om utbytte på 0,75 euro per preferanseaksje og 0,73 euro per ordinær aksje.

Endringer i ledelsen

Rolf Najork ledet årsmøtet for første gang som styreformann i Jungheinrich AG. Nye medlemmer i styret inkluderer Udo Panenka og Heike Wulff. Panenka tiltrådte som leder av det nye forretningsområdet for automatisering fra 1. april 2024. Wulff overtok som CFO (konserndirektør for økonomi) fra 1. mai 2024.

Avskjeder og nye ansikter

Dr. Lars Brzoska takket avtroppende CTO (konserndirektør for teknologi) Sabine Neuß og konserndirektør for salg, Christian Erlach. Begge har bidratt betydelig til selskapets vekst. Maik Manthey og Nadine Despineux er utnevnt som deres etterfølgere fra henholdsvis 1. juli og 15. juli.

Jungheinrich sin fremtid

Jungheinrich fortsetter å utvikle seg for å forbli konkurransedyktig globalt. "Vår kontinuerlige utvikling er nødvendig for å sikre fremtidig suksess," la Brzoska til.

For tredje gang på rad har det internasjonale ratingbyrået EcoVadis tildelt Jungheinrich et platinasertifikat for sitt bedriftsansvar. EcoVadis anerkjenner dermed Jungheinrich sitt fremragende engasjement for miljø, arbeid og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige anskaffelser. Platinasertifiseringen bekrefter at Jungheinrich nok en gang hører til den øverste prosenten av sertifiserte selskaper innen miljøvern, menneskerettigheter og bærekraftige anskaffelser i verden.  

"Vi streber etter å kombinere nyskapende løsninger og økonomisk gevinst med økologisk og sosialt ansvar. EcoVadis' fornyede platinasertifisering viser at vi lykkes med dette. For oss er det både en bekreftelse og en forpliktelse til å fortsette å fremme og utvide vårt engasjement i fremtiden. Bærekraft er og blir grunnlaget for alt vi foretar oss," sier Dr. Lars Brzoska, konsernsjef i Jungheinrich AG.

Ledende innen miljøvern og klimaengasjement

I år har EcoVadis spesielt fremhevet Jungheinrich sin utmerkede innsats innen miljøvern. Her oppnådde selskapet maksimalt antall poeng takket være effektive tiltak for blant annet å redusere klimagassutslipp og bevare verdifulle ressurser. Jungheinrich har forpliktet seg til Paris sitt 1,5-graders klimamål og har som mål å etablere CO2e-nøytral drift i alle sine anlegg og fabrikker over hele verden innen 2030.

Alle fabrikker og anlegg drevet av grønn energi

Alle Jungheinrich sine anlegg i Tyskland, inkludert de seks tyske fabrikkene, har utelukkende brukt grønn strøm siden 2021. Siden den gang har Jungheinrich Group fortsatt å fremme overgangen til fornybar energi over hele verden. I mellomtiden er overgangen til grønn strøm allerede fullført i 21 land. En viktig faktor her er også produksjonen av selskapets egen solkraft. For å oppnå dette, driver selskapet kontinuerlig utrustning av sine anlegg med egne fotovoltaiske systemer. De dekket nylig parkeringsplassen ved sitt hovedkontor i Hamburg med et 1100 kvadratmeter stort fotovoltaisk system.

Gjenbruk og resirkulering av råmaterialer

Jungheinrich sparer også ressurser ved å totalrenovere brukte trucker i stor skala. I denne prosessen blir inntil 99 prosent av råmaterialene brukt i trucken gjenbrukt eller resirkulert. Sammenlignet med nyproduksjon sparer selskapet dermed inntil 80 prosent CO2e.

Et stort engasjement for menneskerettigheter i hele verdikjeden

I tillegg gjør Jungheinrich en betydelige innsats for å sikre at menneskerettighetene blir overholdt gjennom hele verdikjeden. Blant annet har selskapet utvidet sitt eksisterende system for bærekraftig innkjøpsstyring, slik at det tar hensyn til menneskerettslige aspekter. Jungheinrich har iverksatt et risikostyringssystem for å forbedre de interne prosessene som sikrer at menneskerettighetene blir overholdt. De har også etablert andre ansvarsområder, inkludert et menneskerettighetsråd med eksperter på menneskerettigheter innenfor selskapet. Risikoanalyser blir jevnlig utført for å identifisere, vurdere og forebygge potensielle brudd på menneskerettighetene på et tidlig stadium.

Tre ganger platinavinner fra EcoVadis for sitt bærekraftengasjement

Nåværende platinasertifisering fra EcoVadis er den tredje topp-plasseringen på rad for Jungheinrich etter 2022 og 2021. Før dette ble selskapet tildelt et gullsertifikat både i 2020 og 2019. EcoVadis regnes som en av verdens ledende institusjoner for vurdering av samfunnsansvar. De tildeler kun platinastatus til den øverste prosenten av sertifiserte bærekraftige selskaper. Totalt evaluerer EcoVadis bærekraftsengasjementet til over 100 000 selskaper over hele verden med hensyn til miljø, arbeid og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige innkjøp.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jungheinrich rapporterte om rekordhøy ordreinngang, omsetning og EBIT for 2023.
Jungheinrich rapporterte om rekordhøy ordreinngang, omsetning og EBIT for 2023.
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Jungheinrich

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Jungheinrich på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jungheinrich

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye