Fellesforbundet

Mekler videre på overtid - fortsatt fare for streik

Del

Fellesforbundet og NHO Luftfart er enige om å fortsette meklingen på flyoverenskomsten på overtid.

Fellesforbundet og NHO Luftfart er nå i tvungen mekling hos Riksmekleren på flyoverenskomsten. Partene hadde frist for å komme til enighet søndag kl. 24, og ved midnatt ble partene enige om å mekle videre på overtid.

Flyoverenskomsten består av over 2 000 medlemmer og omfatter blant annet flyteknikere, stuere og rengjøringspersonell. Dersom Fellesforbundet og NHO Luftfart ikke lykkes med å komme til enighet, kan 447 medlemmer gå ut i streik fra mandag morgen.

Varsel om plassfratredelse (streikeuttak)

Fellesforbundet har i første omgang varslet plassfratredelse (1. uttak) for medlemmer i Aviator i Bergen og Menzies i Oslo. Til sammen omhandler denne plassfratredelsen 447 medlemmer, som er klare for arbeidskamp hvis meklingen ikke fører frem.

– En streik vil svært sannsynligvis merkes godt på flytrafikken i Norge. Vi ønsker selvsagt ikke å ramme en uskyldig tredjepart, men våre medlemmer er svært klare til en eventuell kamp for sine krav på flyoverenskomsten. En eventuell opptrapping av streiken vil fortløpende bli vurdert og iverksatt dersom dette blir nødvendig, avslutter Sivertsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Fellesforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye