TV 2

Ny podkastserie om Skøyen-drapet

Del

IT-direktøren Jean-Christophe ble tiltalt og frifunnet i Skøyen-drapet, der 43 år gamle Vegard Bjerck ble knivdrept i et garasjeanlegg i Oslo. Nå snakker Jean-Christophe offentlig for første gang, i den nye podkastserien «Under etterforskning» – som er et samarbeid mellom Lyder Produksjoner og TV 2.

18. desember 2008 ble IT-gründer Vegard Bjerck knivdrept i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo. I 2011 ble småbarnsfaren og IT-direktøren Jean-Christophe tiltalt for drapet. Han ble frikjent. Nå snakker han altså for første gang i podkastserien «Under etterforskning». 

 – Det ble sagt at jeg er frikjent, men ikke at jeg er uskyldig, sier Jean-Christophe. 

Etter frikjennelsen flyttet han til Frankrike. Han har aldri følt seg renvasket.

Kanskje kan det endre seg nå.

Vi har et håp at når dere nå setter fokus på saken, så kan vi få inn informasjon som gjør at vi får en oppklaring. Det sier politiadvokat Christian Hatlo. Hatlo er ansvarlig for politiets cold case- gruppe i Oslo. Skøyen-drapet har nå topp prioritet og gjennomgås på nytt i disse dager.

– Jeg så alle tegnene på det som kunne bli et justismord. Det sier Thomas Bye, teatersjef og skuespiller som har viet utallige timer til å sette seg inn i dokumentene knyttet til Skøyendrapet. I forbindelse med forestillingen 0+0=4 har Thomas Bye tidligere fordypet seg i flere av de mest kjente justismordene i Norge. Da Skøyen-drapet var oppe i retten bestemte Thomas seg for å følge rettssaken.

– Jeg hadde planer om å reise meg og rope «justismord» hvis Jean-Christophe ble dømt, sier Bye. 

– Gir lytteren et unikt innblikk

Bye deltar i podkasten med inngående kunnskap om detaljene i saken. Programleder og dokumentarist Christian Marstrander har jobbet med saken i over et år og håper at serien bidrar til at politiet får løst saken.

– Noen må vite noe der ute. Håpet er at de nå tar kontakt, sier Marstrander.

Han har laget 6 episoder av serien «Skøyendrapet» til den nye podcasten «Under etterforskning». Første og andre episode kommer 27. mai. 

Det at vi har fått intervjue Jean-Christophe gir lytteren et unikt innblikk i hvordan det oppleves å bli tiltalt for et drap du selv mener du ikke har gjort. Jean-Christophe, kona Alexia og deres to barn som var 4 og 11 år i 2008 gir oss ny innsikt i hvordan et slikt sjokk kan ødelegge en familie. Selv om Jean-Christophe ble frikjent, var saken langt fra over for ham, sier Marstrander.

Skøyen-drapet førte til en storstilt politietterforskning. Vegard Bjerck ble brutalt drept med 11 knivstikk midt i rushtiden før jul, i et travelt garasjeanlegg der folk var på vei hjem fra jobb og skole. Til tross for over 800 vitneavhør var det likevel fraværet av informasjon og observasjoner som utpekte seg.

– Skøyendrapet ligger noen år tilbake i tid, men ble bredt omtalt i norske medier i sin tid og er ett av få uoppklarte drap i Oslo. Dette er et svært spennende prosjekt som jeg gleder meg til å høre. Også er det interessant at det nok en gang – som i Liland-, Tengs- og Baneheia-sakene – er lekfolk som engasjerer seg sterkt, sier nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække.

Christian Marstrander har 15 års erfaring fra NRK, blant annet som programleder i Ekko på P2. Marstrander og Lyder Produksjoner står også bak podkastserien om Baneheia for TV 2. Dette var en av de første seriene som stilte spørsmål ved om Viggo Kristiansen kunne ha vært utsatt for et justismord. 

Thomas Bye har gått inn i podkastprosjektet med et kritisk blikk og han peker på alle de løse trådene i politiets etterforskning av saken. 

Fikk de tunnelsyn da de bestemte seg for at Jean-Christophe måtte pågripes?

 – Ja, mener Bye.

Min oppgave i serien er å belyse saken fra alle sider, så får det være opp til lytteren å gjøre seg opp en mening om politiets arbeid, sier Christian Marstrander. 

Vegard Bjercks etterlatte har på mange måter slått seg til ro med at de ikke får noen flere svar på hva som skjedde i garasjen på Skøyen i 2008. Jean-Christophe på sin side mener at han ikke kan bli ordentlig renvasket før noen blir dømt for drapet.

De to første episodene slippes 27. mai. Deretter slippes de fire neste episodene en gang i uka, hver mandag. 

For mer informasjon: 

Karianne Solbrække, Nyhetsredaktør, TV 2: 414 23 246 / karianne.solbraekke@tv2.no 

Christian Marstrander, Lyder Produksjoner: 920 69 075 / chrimarstrander@gmail.com 

Nøkkelord

Om oss

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med over 6000 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye