Statens vegvesen

Trakassering av ferjemannskap fra reisende er et stort problem

Del

Statens vegvesen mottar stadig informasjon om at reisende trakasserer ferjemannskap – i form av både utskjelling og påkjørsler.

Stillbilde fra filmen. Foto: Per Høj
Stillbilde fra filmen. Foto: Per Høj

– Vi har et mål om at vår virksomhet skal gjennomføres uten at mennesker, materiell og miljø påføres skade, og vi ser alvorlig på denne type hendelser, sier Solveig Skogseth-Braathen på ferjeavdelingen i Statens vegvesen.

– Vi har dialog med ferjeoperatørene om konkrete tiltak, og har i tillegg laget en kampanjefilm med mål om å forebygge de nevnte handlingene. Vår intensjon med kampanjen er å fremme bevisstheten rundt egen trafikantatferd når man reiser med ferje. Vi ønsker å tydeliggjøre arbeidet som ferjemannskapet utfører, og hvem de utfører dette for, legger hun til.

Filmen vil vises i sosiale medier og på tv-skjermer på ferjesamband over hele landet i sommer.

– Ferjemannskapene sørger for at du kommer trygt frem. La dem være trygge på jobb, sier Solveig Skogseth-Braathen.

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye