Universal Music Norge

Astrid S slipper albumet Joyride – ute 24. mai!

Del
Alvin Santos / Universal Music

Astrid S slipper sitt andrealbum «Joyride» 24. mai. Popstjernen beviser stadig at hun er en artist på toppen av karrieren. Hun er en av Norges mest strømmede artister - Med over 5 milliarder strømninger av hitlåter som «Hurts So Good», «Think Before I Talk» og «It's OK if you forget me», er hun en global popstjerne med utsolgte verdensturnéer og flere priser i bagasjen, inkludert Spellemann og MTV. Hun har tidligere samarbeidet med talenter som JP Cooper, Shawn Mendes og NOTD. Men kanskje enda viktigere – hun har alltid vært i førersetet, gjort alt på sine egne premisser, skrevet og produsert sine egne låter samt regissert sine egne musikkvideoer.

Hør Joyride HER

Andrealbumet Joyride tar oss med tilbake til der det hele startet. Ideen om tilbakevendende bilreferanser som rammen for albumet ble født ut av Astrid sine barndomsminner og de mange bilturene gjennom den norske landsbygda med faren hennes i oppveksten. De hørte på band som The Killers, Fleetwood Mac, Coldplay og HAIM, tidlige musikkimpulser som gjenspeiles gjennom hele det nye albumet. Det er en storøyd undring og lekenhet til stede: 

«Brikkene falt på plass etter at jeg skrev den første låten, Joyride. Det er et roadtrip-album og en hyllest til barndomsminnene og alle timene i bilen med pappa.» 

Albumet inkluderer de tidligere utgitte singlene «Two Hands», «First To Go», «Oh Emma» og «Hot Fever Dream», i tillegg til fem splitter nye låter, deriblant tittelsporet «Joyride». 

Astrid sammenligner prosessen med å lage det nye albumet med speeddating. Hun har gått ut av komfortsonen og hoppet inn i sessions med mange ulike produsenter, som blant annet JT Daly (K. Flay, Benson Boone, PVRIS), Oliver Lundström (Carly Rae-Jepsen, Dagny) og Matias Téllez (girl in red, Sondre Lerche, Maisie Peters). Hun har tatt flere steg inn et mer organisk sound enn det vi tidligere har hørt. Elementer av country, indie og rock blandes med en solid dose friskhet, uten at det går på bekostning av Astrids unektelige popteft.  

«Vi jobbet mer lekent i studio. Noen låter ble til etter impulsive jamsessions.» 

Tekstmessig har Astrid funnet ny energi i låtskrivingen og er mer leken enn noensinne. Bilmetaforene florerer og vi cruiser rundt til historier om forelskelse, frihetsfølelse, hjertesorg, begjær og vennskap som tar slutt. Vi stopper innom bensinstasjonen for litt casual linedance. Det er en sterk følelse av at denne plata, og Astrid selv, leker seg selvsikkert med popsjangeren og tar ansvar for sin egen skjebne. Det er en joyride og Astrid sitter godt ved rattet. 

Mer om Astrid S: 

Astrid vokste opp midt i landet, i den lille bygda Berkåk i Rennebu. Musikkinteressen hennes startet tidlig. Hun tok pianotimer som femåring og spilte fløyte i skolekorps. Hun minnes bilferier med familien som barn, hvor hun ble helt oppslukt av musikken som runget på bilstereoen: «Det var som å tre inn i et magisk univers, hvor jeg dagdrømte om å opptre på en scene og spille inn musikkvideoer.»   

Som 16-åring deltok hun i talentprogrammet Idol, og fanget oppmerksomheten til det norske folk og musikkbransjen. 

«Det er en rar følelse å oppdage det man er ment til å gjøre. Alt ga mening da jeg var med på Idol. Det føltes som jeg gikk rundt i en konstant rus av endorfiner.» 

Det etterlengtede debutalbumet Leave it Beautiful kom ut i 2020. Det ble spilt inn mellom Stockholm og Los Angeles i 2019, sammen med den svenske produsentduoen Jack & Coke. De fengende elektropoplåtene og en mer moden stemme, markerte et skifte i karrieren til Astrid. Mens hun tidligere ble dratt mot melodien og produksjonen av en låt, ble teksten nå hovedfokuset for henne. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, Alessandra, Ramón, Olivia Rodrigo, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Marstein, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Taylor Swift, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra Benjamin Ingrosso, Emily Hammer, Remi Wolf, Hænrik, Metallica i Fortnite samt album fra Moneybagg Yo!14.6.2024 09:45:01 CEST | Pressemelding

Stjerneduoen Nico & Vinz er tilbake med norsk versjon av superhit! MERE BANJO! MERE BANJO! MERE BANJO! MERE BANJO! Emily Hammer med lekne og levende ord om store og nære temaer Hænrik om dårlig økonomi og lite framtidsutsikter Etter singlene "Kite" og "Honey Boy", samt en vellykket Better Days Europa-turné, er den svenske popsensasjonen Benjamin Ingrosso klar med sin etterlengtede nye singel “Look Who's Laughing Now”. Nylig gjorde han en spekakulær opptreden på den første semifinalen under Eurovision Song Contest 2024 hvor han ga oss en smakebit av den nye singelen. “Look Who's Laughing Now” viser oss Benjamins ubestridelige talent som låtskriver, artist og entertainer. Neste helg kan han oppleves live på Idyllfestivalen i Fredrikstad. Etter å ha spilt på alle kontinenter i den fysiske verden, retter Metallica nå blikket mot den digitale verden og Fortnite. Denne måneden blir Metallica det første bandet som inntar scenen i Fortnite. Det hele startet opp i går hvor det er fullt Metallic

MERE BANJO! MERE BANJO! MERE BANJO! MERE BANJO!14.6.2024 08:51:16 CEST | Pressemelding

Hør låta her: https://borse.lnk.to/MEREBANJO Hva vil vi ha? Mere banjo! Når får vi det? Fredag 14. Juni på alle strømmetjenester. Liker du bygda, banjo, protesttog, Rune Rudberg og en gitarknusende SterkeTim, så kan du heller ikke gå glipp av musikkvideoen som ligger klar til deg på YouTube! Sjekk den ut her: https://www.youtube.com/watch?v=93VhQc4uoYM Det blåser en vekkelsesvind over landet! Fra forblåste fiskevær i nord til frodige flatbygder i sør høres ropet: Mere banjo! Mere banjo! Partygrassduoen Børse har lytta til kravet, klatra opp på en høyball i Indre Østfold og blæsta ut en bøgdebanger som smeller like bra i Pontiac’en i Halden som i en Jaguar på beste vestkant. Børse er Mikael og Matias, som til vanlig står på scena med countryrapperne i Hagle. Her står de støtt i egne boots med mål om å blåse taket av låvefesten. Musikken varierer fra Hagle ved at den har et tydeligere countrypreg i vokal, harmonier og instrumenter, og mer fokus på historiefortelling i tekstuniverset. Bør

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye