ŠKODA

Škoda viser frem første glimt av Elroq

Del

Det nærmer seg verdenspremiere for Škoda Elroq. Elroq er en kompakt SUV og første modell i Škodas helt nye Modern Solid-design. I dag vises de første silhuettbildene av denne modellen. – Vi drar duken av Škoda Elroq til høsten, som den første i rekken av flere helt nye fullelektriske biler fra Škoda de neste årene, forteller Martine Behrens, direktør for Škoda i Norge.

Škoda Elroq er den første bilen med Škodas nye designspråk Modern Solid
Škoda Elroq er den første bilen med Škodas nye designspråk Modern Solid

Škoda viste tidligere i år frem illustrasjonsbilder av Škoda Epiq, en city-SUV med verdenspremiere i 2025. Videre kommer det en fullelektrisk stasjonsvogn fra Škoda i løpet av de neste årene, samt syvseteren Vision 7S.

Elroq er en kompakt SUV som vil legge seg i størrelse mellom den populære og velkjente Enyaq og Škoda Epiq. Bilen kommer med et helt nytt design som tydelig viser Škodas identitet gjennom det nye designspråket Modern Solid - og som vil representere det robuste, funksjonelle og ekte.

- Det er ordentlig gøy å få vise frem de første silhuettbildene av Elroq, en bil vi vet det er mange som er nysgjerrige på, og med flere helt nye elementer vi ikke har sett på våre modeller tidligere, forteller Behrens.

Innovative tech-deck face er én av nyhetene på Elroq og vises nå for første gang på en serieprodusert bil fra Škoda. Vi så blant annet tech-deck face på konseptbilen Vision 7S som var på Norgesbesøk i fjor, som en moderne og gjenkjennelig nytolkning av den tradisjonelle Škoda-grillen. Fronten på Škoda Elroq er preget av et nytt og delt frontlysdesign. 

Det er også første gang den nye Škoda-logoen vises på panseret med sine skarpe konturer, og understreker en ny og mer robust «look» fra Škoda. I tillegg har modellen store hjul som forsterker det tøffe utseende, og ikke minst LED Matrix-frontlykter som fullfører Škoda Elroqs slående design.

Elroq er den tredje modellen fra Škoda basert på MEB-plattformen, etter Enyaq og Enyaq Coupé. 

- Vi kan forventningsstyre mot svært romslig plass også i denne bilen i velkjent Škoda-stil, og ikke minst komfortable og funksjonelle løsninger. Silhuettbildene av Elroq viser tydelig vår retning fremover og kan også beskrives som det utypiske men allikevel typiske som Škoda er så godt kjent for, avslutter Behrens.

Kontakter

Bilder

Škoda Elroq har verdenspremiere høsten 2024
Škoda Elroq har verdenspremiere høsten 2024
Last ned bilde
Martine Behrens, direktør for Škoda Norge
Martine Behrens, direktør for Škoda Norge
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra ŠKODA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ŠKODA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ŠKODA

Škodas kommende city-SUV har fått navn: Škoda Epiq15.3.2024 10:52:43 CET | Pressemelding

I dag lanserer Škoda for første gang navnet på en mindre elbil og «city-SUV», en etterlengtet modelltype blant mange nordmenn. Škoda Epiq har verdenspremiere i 2025, og er én av hele seks nye fullelektriske modeller fra Škoda de neste årene. - Škoda Epiq vil møte behovet til svært mange kunder som ønsker en mindre elbil som ikke går på kompromiss med romslig innvendig plass, forteller Martine Behrens, Škoda-direktør i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye