Handel og Kontor i Norge

Brudd i forhandlingene mellom HK Norge og MBL

Del

Forhandlingene mellom HK Norge og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) har endt i brudd. Partene klarte ikke å oppnå enighet om de sentrale spørsmålene i årets hovedoppgjør, og saken går nå til riksmekler.

Lena Reitan, Netleder HK Norge
Lena Reitan, Netleder HK Norge

Vi ser rødt når fagforbund utenfor LO blir tilbudt flere kroner enn våre medlemmer, sier Lena Reitan, 2. nestleder i HK Norge og leder av forhandlingsdelegasjonen.

Vi aksepterer ikke MBLs begrunnelse, som i realiteten er forfordeling av et forbund over et annet. Denne logikken må vi ha hjelp fra Riksmekler til å forstå. Sier Reitan

Bakgrunnen for bruddet er uenigheten om det såkalte justeringstillegget, som avsettes per årsverk for medlemmer omfattet av Medieoverenskomsten og fordeles lokalt. Dette gir HK-tillitsvalgte mulighet til å forhandle om fordeling av tillegg til lavlønte og ansatte som ikke har fått lønnsmessig uttelling for sin realkompetanse. Reitan forklarer at dette tillegget i mange år har blitt gitt så og si likt til forbundene i tariffområdet, men denne gangen ble forsøkt justert ulikt i HK Norges disfavør.

Vi hadde forventet at arbeidsgivere med en så lang tradisjon for samarbeid med fagbevegelsen ville forstå viktigheten av å fordele rettferdig, sier Reitan

Vi hadde ikke trodd at dette skulle ende med mekling, men når det ble utfallet, er vi klare og må forberede oss på streik. avslutter hun

Riksmekler vil nå sette en dato for mekling. Dersom partene ikke blir enige hos riksmekler, kan det bli streik. HK Norge vil fortsette å informere medlemmene om utviklingen.

Kontakter

Om oss

HK Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen  kontor, finans, handel, luftfart og servicevirksomhet. Med over 80.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye