Frelsesarmeen

Finansministeren sparker igang NM i gatefotball

Del

Fra fredag skal blant annet bostedsløse, personer som har eller har hatt rusutfordringer og tidligere innsatte spille norgesmesterskap i gatefotball. Her skal landslagsspillere plukkes ut til Homeless World Cup i Sør-Korea og finansministeren skal vise sine trikseferdigheter. 

KOMMER TILBAKE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum var en del av regjeringslaget som spilte mot landslaget i gatefotball under fjorårets NM i gatefotball. I år kommer Vedum tilbake for å gå parade og kanskje slå trikserekord?
KOMMER TILBAKE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum var en del av regjeringslaget som spilte mot landslaget i gatefotball under fjorårets NM i gatefotball. I år kommer Vedum tilbake for å gå parade og kanskje slå trikserekord?

Siden 2007 har Frelsesarmeen arrangert NM i gatefotball. Første gang i Trondheim med fem deltagende lag. I år deltar 35 lag fra hele Norge. Frelsesarmeen stiller også med Norges kvinnelandslag og herrelandslag i Homeless World Cup hvert år, og er offisiell samabeidspartner med Homeless World Cup som i år arrangeres i Sør-Korea fra 21. til 29. september. NM er også rekrutteringsarena for de norske landslagene og lokale spillere plukkes ut til VM-troppen. I 2025 kan Homeless World Cup komme til Norge og Oslo om det kommer en statsgaranti.   

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum ankommer AJ Arena (Kadettangen 14) i Sandvika klokken 1630 fredag 24. mai og blir med på paraden som åpner NM fra ca 1650. 

Her er helgens program forøvrig. Tidene er omtrentlige.

Fredag 24. mai

16.50 Alle lagene går i parade sammen med Frelsesarmeens territoriale hornorkester og finansministeren 

17.15 Paraden ankommer AJ Arena

17.20 Finansminister Trygve Slagsvold Vedum med hilsen

17.30 Åpningsseremoni på AJ arena med hilsen fra ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog (H)

18.00-20.20 Kamper 

Lørdag 25. mai

10-18 Kamper

19.00 - 22.00 Bankett på Thon hotell

SØNDAG 26. MAI

09.30 Kamper

11.45-15 Finaler 

Pressekontakter

Ta gjerne kontakt med pressekontakt i Frelsesarmeen, Håkon Løtveit, om du ønsker å komme og/eller vil snakke med landslagstrenere, klubbtrenere, spillere eller andre fra Frelsesarmeens rusomsorg. Telefon 45222239 eller epost hakon.lotveit@frelsesarmeen.no

For intervju med finansminister Trygve Slagsvold Vedum kontakt statssekretær Lars Vangen på 99 24 01 87 epost: lars.vangen@fin.dep.no

Lokale lag fra hele Norge

Følgende steder er representert med et eller flere lag som igjen stiller med kvinnelag, herrelag og/eller blandet. 

Harstad og Narvik, Trondheim, Verdal, Kongsvinger, Bergen, Stord, Stavanger, Haugesund, Larvik, Tønsberg, Kragerø, Oslo, Sandvika, Øvre Romerike, Fredrikstad, Agder, Vennesla, Arendal, Farsund og Kristiansand. 

Kontakter

Om Frelsesarmeen og gatefotball

Gatefotballen i Frelsesarmeen er et lavterskeltilbud for bostedsløse, personer som har eller har hatt rusproblemer, tidligere innsatte og andre marginaliserte grupper. Landslaget i gatefotball ble etablert av Frelsesarmeen i 2005. Det første landslaget var med i VM for hjemløse i Skottland og Frelsesarmeen har siden da vært offisiell samabeidsparner med Homeless World Cup og hatt ansvaret for det norske herrelandslaget og kvinnelandslaget i gatefotball.

Frelsesarmeen arrangerte første NM i gatefotball i Trondheim i 2007. Da var det fem lag som deltok. På det meste har 44 lag deltatt (2019) og i 2024 er 35 lag påmeldt.

Gatefotballen består av herre- og kvinnelag og har 1250 spillere på landsbasis – hvorav 250 spillere er kvinner. Frelsesarmeens gatefotball har et nettverk av 25 lokale klubber, fordelt på fem soner rundt om i landet.

NM i gatefotball er en årlig turnering som samler 300 til 400 gatefotballspillere fra hele landet. I tillegg har Frelsesarmeen Gateligaen. Dette er et seriespill bestående av kvartalsvise dagsturneringer. Basert på disse to turneringene gjøres det uttak til landslaget i gatefotball. Frelsesarmeen deltar hvert år i Nordisk Mesterskap og Homeless World Cup (VM) med et herrelandslag og et kvinnelandslag.

I år arrangeres VM i Sør-Korea fra 21. til 29. september. 

Frelsesarmeen er en kristen kirke, bevegelse og organisasjon som arbeider i over 130 land og har til sammen 300 enheter rundt i Norge. 

Gjennom rause og inkluderende møteplasser bidrar Frelsesarmeen til sosialt engasjement, tilhørighet og tro. Dørene våre er åpne for alle barn, unge, voksne, familier og eldre.

En sentral del av arbeidet er tjenester og tilbud for mennesker som lever i fattigdom, ensomhet eller rusavhengighet, de som sitter i fengsel, er utsatt for omsorgssvikt eller er ofre for menneskehandel, og de som er psykisk syke, pårørende, arbeidsledige eller arbeidsinnvandrere.

Frelsesarmeen har vært med å utvikle FNs bærekraftsmål og er en pådriver for å nå dem.

Følg pressemeldinger fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye