Nærings- og fiskeridepartementet

Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

Del

18. mai er den internasjonale dagen for kvinner i maritim næring, en årlig begivenhet initiert av FNs internasjonale sjøfartsorganisasjon (IMO). Formålet med dagen er å synliggjøre kvinners deltakelse i næringen og fremheve arbeidet som gjøres for å inkludere flere kvinner.

Portrett av fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss Foto: NFD

 - Dette er en viktig markering og et tydelig signal om at vi både ønsker og trenger en mer likestilt maritim næring. Likestilling er både en viktig verdi i seg selv, og nøkkelen til et godt arbeidsmiljø, innovasjon og til å sikre fremtidig verdiskaping, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.

Maritim sektor er en internasjonal næring hvor konkurransen er stor. Næringen, som omfatter blant annet rederier, verft, utstyrs- og tjenesteleverandører, sikrer verdiskaping og arbeidsplasser langs hele kysten. Næringen må tiltrekke seg arbeidskraft og opprettholde sitt konkurransefortrinn i møte med endringer i samfunnet, og det er avgjørende å sikre rekruttering fra hele befolkningen. Fiskeri- og havministeren oppfordrer alle til å markere denne viktige dagen og til å støtte kvinner i maritim næring.

- Dagen gir oss anledning til å reflektere over de fremskrittene vi har gjort mot likestilling i maritim næring, samtidig som vi erkjenner at det fortsatt gjenstår mye arbeid. Holdninger og arbeidsmiljø er blant de store utfordringene som må adresseres. Vi arbeider aktivt med dette i oppfølgingen av regjeringens likestillingsstrategi, og i det pågående arbeidet med en samarbeidserklæring med næringen, sier fiskeri- og havministeren.

For første gang deler også IMO i dag ut sin likestillingspris, IMO Gender Equality Award. Denne prisen anerkjenner individer som har gjort betydelige innsatser for å fremme kjønnslikestilling og styrke kvinner i maritim sektor. Prisen går til tidligere president i Women’s International Shipping & Trading Association (WISTA), Despina Panayioto Theodosiou fra Kypros.

- Theodosiou har gjort et enestående arbeid med å fremme likestilling i maritim sektor gjennom sin presidentperiode både nasjonalt og globalt. Hun er en verdig mottaker av IMOs første likestillingspris. Gratulerer så mye til henne, sier fiskeri og havminister Marianne Sivertsen Næss.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsministeren til Harstad og Lavangen20.6.2024 12:37:41 CEST | Presseinvitasjon

- Jeg gleder meg til noen dager på reise i Nord-Norge i mine hjemtrakter. Festspillene og Via Ferrata er eksempler på hvordan både kultur og natur kan legge grunnlag for etterspurte opplevelser, både for lokalbefolkningen og for gjester. Slike tilbud kan være viktig for at folk velger å reise til Harstad eller Lavangen, og det skaper ikke bare omsetning for bedrifter, men også ringvirkninger til resten av reiselivsnæringen og hele lokalsamfunnet, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Nytt og enklere regelverk for innrapportering til Enhetsregisteret og Foretaksregisteret: – En forenkling med stor betydning for næringslivet, frivilligheten og offentlig sektor.20.6.2024 08:24:14 CEST | Pressemelding

Enhetsregisteret og Foretaksregisteret er de viktigste kildene til grunndata om norske virksomheter, både innenfor næringslivet, frivilligheten og offentlig forvaltning. I dag har Nærings- og fiskeridepartementet sendt på offentlig høring forslag til et nytt og enklere regelverk for disse registrene.

Nytt og enklere regelverk for innrapportering til Enhetsregisteret og Foretaksregisteret: - En forenkling med stor betydning for næringslivet, frivilligheten og offentlig sektor.20.6.2024 08:14:42 CEST | Pressemelding

Enhetsregisteret og Foretaksregisteret er de viktigste kildene til grunndata om norske virksomheter, både innenfor næringslivet, frivilligheten og offentlig forvaltning. I dag har Nærings- og fiskeridepartementet sendt på offentlig høring forslag til et nytt og enklere regelverk for disse registrene.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye