Kia Norge

Lansert: Her er Kia EV3

Del

Kia har endelig avslørt de aller fleste detaljer rundt nye Kia EV3. Bilen blir en kompakt elektriske SUV som, kombinerer dristig design og nyskapende teknologi. EV3 setter nye standarder som aldri før er sett i den kompakte EV SUV-klassen.

GT-Line
GT-Line

Bilen har flere likheter med EV9 som er største SUVen i Kia sin portefølje. EV3 vil appellere til mange, og endre oppfatningen av hva en kompakt elektrisk SUV kan være.

-Ved å tilby banebrytende design, en bransjeledende elektrisk drivlinje og praktiske, innovative løsninger, tar EV3 sikte på å utvide Kias eksepsjonelle EV SUV-opplevelse til et bredere publikum. Med en WLTP-rekkevidde på opptil 600 km og hurtiglading, adresserer EV3 vanlige bekymringer rundt elektriske kjøretøy. Det vil berolige de som kanskje har vært nølende med å bytte til elektrisk mobilitet og vil lede masseadopsjonen av elbiler, sier Ho Sung Song, president og administrerende direktør i Kia.

-Dette er en spennende bil for det norske markedet og en viktig utvidelse av modelprogrammet vårt. Den er stor nok til å kunne være bil nummer en for mange. Internt kaller vi den bare for baby EV9. For det er på mange måter dette EV3 er. Svært mye av det gode fra EV9 gjort om til en mer kompakt, men også komplett pakke kalt EV3, forklarer kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge, Christian Lagaard.

null
GT-Line
null
GT-Line

Eksteriørdesign: Et dristig og progressivt utsagn

Kias "Opposites United"-designfilosofi, som utnytter den kreative spenningen generert av de divergerende verdiene til natur og modernitet for å levere en harmonisk helhet, var sentral i dannelsen av Kia EV3s progressive, dynamiske og dramatiske design. Filosofiens innflytelse hever EV3s følelse og hjemlig atmosfære, og kombinerer sømløst dynamisk estetikk med gjennomtenkt funksjonalitet.

-EV3 viser hva designfilosofien vår er. En kombinasjon av leken design kombinert med gjennomtenkt funksjonalitet. Selv om det er kompakt, omslutter det inspirerende eksteriøret en åpen innvendig plass som legger vekt på en avslappende reise. Dens fremtidsrettede estetikk blir ytterligere styrket av valget av dristige farger; innvendig uttrykker den romslige kabinen og inkorporeringen av nye organiske materialer en ungdommelig følelse av energi og lekenhet, kommenterte Karim Habib, konserndirektør og leder for Kia Global Design.

-Bilen oppleves som veldig romslig og ikke minst luftig. Bagasjerommet og bakseteplassen vil overaske mange positivt. Det er flere detaljer som trekker bilen opp i premium- segmentet. Blant annet mye bruk av stoff i interiøret bidrar til et eksklusivt preg som mange nok kommer til å like, tror kommunikasjonssjefen. Han legger også til at det bare er å glede seg til å lene hodet mot nakkestøtten, som for øvrig er laget av resirkulert materiale og gir deg følelsen av at her skal man ha det godt på tur. 

EV3 utstråler en svært selvsikker tilstedeværelse. Foran bidrar vertikale frontlykter plassert i ytterkantene av fronten med rene overflater til å skape en bred og sikker holdning. En følelse av stort romlig volum kombineres med differensiert grafikk og et muskuløst utseende som harmonerer med hele bilen.

En ny, robust tolkning av Kias ikoniske Tiger Face-design inkluderer merkevarens nyeste Star Map-signaturbelysningskonsept. Daytime Running Lights (DRLs) er arrangert vertikalt og understreker Tiger Face-designet ytterligere for å projisere en svært selvsikker karakter. Også lysdesignen vil kjennes igjen fra EV9.

null

I profil viser EV3 en aura av eksepsjonell styrke, kombinert med et kraftig inntrykk av smidighet og dynamikk. Den lange, skrånende, slanke taklinjen går sømløst over i en bakluke i kombi-stil, og gjenspeiler det svært tekniske karosseridesignet ytterligere. Den dynamiske silhuetten og voluminøse kabinen gir et romslig interiør, mens de unike sammenlåsende volumene og grafikkene fremhever dens innovative natur ytterligere.

null
Baseline/Exclusive

Bakpartiet fullfører EV3s høyteknologiske formspråk og målrettede holdning. Den tykke sorte trimlinjen som understreker forbindelsen mellom bilens robuste C-stolpedesign og den dynamiske taklinjen, øker kjøretøyets følelse av styrke ytterligere. Den forenklede, geometriske baklyktdesignen integreres sømløst med det bakre glasset, og rammer inn en futuristisk baklukedesign med et bredt, teknisk og elegant utseende inspirert av Tiger Face Star Map-lyssignaturen foran.

Kia tilbyr EV3 i ni karosserifarger – to av dem er laget eksklusivt for den nye modellen: 
Aventuringrønn og Terracotta.

EV3 GT-line uttrykker et enda mer robust og eventyrlystent utseende. Foran forbedrer bilens kontrasterende underkroppsdekor ytterligere den dynamiske designen, mens den integrerte nedre støtfangeren skaper et sportsligere, mer raffinert utseende. Teknisk vertikal og horisontal grafikk uttrykker et dristigere bilde i kontrast til bilens store svartkledde områder. Denne gjenspeiles også bak, med en karakteristisk trekantet vingekonfigurasjon på den nedre støtfangeren, noe som skaper en aggressiv effekt.

null
Baseline/Exclusive
null
Baseline/Exclusive

Interiørdesign: Naturinspirert estetikk for å forbedre velvære

EV3s interiørdesign tilbyr en romslig kupe som komfortabelt rommer fem personer. Kia har skapt en svært funksjonell og effektiv kupe som utstråler en tiltalende hjemlig atmosfære, designet for å nytes av passasjerene på hver reise og når kjøretøyet lader. Baksetet vil oppleves som romslig sammenlignet med konkurrentene. 

En elegant midtkonsoll byr på et skyvebord og oppbevaringsområde. Det nedre området kan lagre drikke, snacks og til og med små ryggsekker eller en håndveske, mens personlige elektroniske gjenstander – som bærbare datamaskiner og nettbrett – kan plasseres på bordet når kjøretøyet står stille.

Sammen med multijusterbar omgivelsesbelysning og komfortable seter, med avslapningsmodus, gjør skyvebordet det mulig for passasjerene å nyte maksimal avslapning. Med en 25-liters frunk og et 460-liters bagasjerom, tilbyr EV3 den største bagasjeplassen i sin klasse. Det justerbare to-lags bagasjebrettet gir over 140 mm lastehøydefleksibilitet.

null
Interiør GT-Line
null
Interiør GT-Line

En nesten 30-tommers widescreen-skjerm – inkludert en 12,3-tommers klynge, et fem-tommers klimaanlegg-panel og ytterligere en 12,3-tommers AVN-skjerm – inkorporerer sømløs berøringsbetjening av klimakontrollfunksjonaliteten og gir klar grafikk og intuitiv informasjon til sjåføren. Skjermen strekker seg også til midten av dashbordet, og gir forsetepassasjeren tilgang til underholdnings- og navigasjonsfunksjoner. Skjermene vil mange kjenne igjen fra EV9. Det er beholdt fysiske knapper for flere viktige funksjoner. 

Mange av EV3s funksjoner, inkludert kjøremodus, cruisekontroll, underholdning og navigasjon, kan nås og kontrolleres med et enkelt trykk på rattknappene. En rad med knapper under den sentrale skjermen betjener intuitivt ulike funksjoner som kart, media og kjøretøysystemkonfigurasjon.

Kunder har et bredt utvalg av interiørfarger, materialer og trimfinisher inspirert av luft-, jord- og vannelementer. Alternativene inkluderer Subtle Grey, Warm Grey, Blue, mens Onyx Black er eksklusivt tilgjengelig på GT-line trim. Her vil det være noe variasjoner fra land til land.

De to versjonene har også to ulike ratt. 

Som med alle nye biler fra Kia, inneholder EV3 ulike bærekraftige elementer for å akselerere bærekraft i stor skala. Resirkulert stoff er påført dashbordet og dørbeslagene for å skape en intim og hjemlig atmosfære. Polyetylentereftalat (PET), som er blant de lettest resirkulerte plast- typene i verden, finnes i en rekke områder av interiøret, inkludert seter, taktrekk, dørarmlener, gulvmatter og bagasjebrett.

null
Interiør Base line/ Exclusive
null
null
Interiør Base line/ Exclusive

Elektrisk drivverk: Eksemplarisk rekkevidde og rask lading

EV3 er 4 300 mm lang, 1 850 mm bred, 1 560 mm høy og har en akselavstand på 2 680 mm. Den har en toppmoderne forhjulsdrevet elektrisk drivlinje basert på Electric Global Modular Platform (E-GMP), som bruker Kias fjerde generasjons batteriteknologi. EV3 Standard-modellen tilbys med et 58,3 kWh batteri, mens EV3 Long Range-varianten er utstyrt med et 81,4 kWh batteri.

Begge modellene bruker en 150kW/283Nm elektrisk motor, som gir en beste aksellerasjonstid på 0-100 km/t på 7,5 sekunder. EV3s maksimale hastighet er 170 km/t.

-Kia EV3 er designet og konstruert for å møte behovene til kunder som ønsker en bil som løser hverdagsbehovene.  Den gir en av de beste kupe - og bagasjestørrelsene i sin klasse, mens vår fleksible E-GMP-arkitektur leverer en av klassens beste rekkevidde. Med EV3 har Kia redefinert EV SUV-segmentet for å skape en kompakt modell som er omfattende utstyrt med innovativ teknologi og funksjoner, sier Spencer Cho, visepresident og leder for global forretningsplanlegging.

Som med den større EV9, har Kias ingeniører ikke latt en eneste sten stå uvendt i jakten på optimal effektivitet med EV3. Den har forbedret aerodynamikk, med full 3D-undercover for å levere en imponerende lav luftmotstandskoeffisient på 0,263 Cd. State-of-the-art Battery Management Unit (BMU) og Cell Monitoring Unit (CMU) teknologi sikrer at 58,3 kWh og 81,4 kWh batteriene jobber så effektivt som mulig.

EV3 Long Range gir en estimert rekkevidde på opptil 600 km (WLTP). Det minste batteriet vil også by på over 400 kilometer rekkevidde. Når EV3-batteriet til slutt må etterfylles, kan passasjerene slappe av i komforten av det hjemlige interiøret. Ladingen fra 10-80% skal gjøres unna på omtrent 31 minutter under ideelle forhold.

null
Interiør Base line/ Exclusive

Stor elektrisk SUV-teknologi og sikkerhet i kompaklasen

Kia har utstyrt EV3 med en rekke avanserte sikkerhets-, kjøre-, bekvemmelighets- og ladefunksjoner som vanligvis finnes i større biler. Dette skaper et forbedret eierskap som overgår det som for tiden tilbys i den eksisterende kompakte SUV-sektoren og gir en transformativ og overlegen kjøreopplevelse.

Kjøretøyets Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) teknologi inkluderer eDTVC Electric Dynamic Torque Vectoring Control for å sikre at EV3 overfører kraften til veien jevnt og stabilt. Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Highway Driving Assist og Reverse Parking Collision-Avoidance Assist gir ekstra støtte og trygghet for sjåfører på hver reise. Kort eller lang.

Kias Remote Smart Parking Assist gjør det mulig for eiere å manøvrere EV3 trygt inn og ut av trange steder uten at sjåføren trenger å sitte i kjøretøyet. Bilen har også et 12-tommers Head-up Display. 

EV3 er den første modellen som drar nytte av Kias nye i-Pedal 3.0 regenerative bremseteknologi, som lar føreren justere nivået på regenerativ bremsing i henhold til deres preferanser, noe som muliggjør en-pedalkjøring. Dette maksimerer energieffektiviteten og reduserer trettheten merkbart på lange kjøreturer.

Med EV3 er Kia den første produsenten som bringer Vehicle-to-Load (V2L)-lading til det kompakte EV SUV-segmentet, og gir passasjerene friheten og fleksibiliteten til å drive eksterne enheter som bærbare datamaskiner, små kjøleskap, kaffemaskiner eller andre elektriske apparater. Kias Digital Key 2.0 gjør det mulig for kunder å unngå bryet med å bære rundt på fysiske nøkler ved å låse opp og starte EV3 med kun smarttelefonen eller smartklokken. De kan også enkelt dele EV3s digitale nøkkel med venner og familie.

Leverer nye nivåer av innovativ teknologi og digital tilkobling

For å komplettere den transformative opplevelsen som det hjemlige interiøret gir, har Kia utstyrt EV3 med en helhetlig pakke med tilkoblings- og underholdningsfunksjoner. De fleste av disse er designet for å nytes trygt mens kjøretøyet er på farten, mens andre kun kan brukes når kjøretøyet står stille.

Kia tilbyr forskjellig strømbart innhold gjennom sin Premium Streaming-tjeneste, levert via LG Web OS. Kia tilbyr også arkadespill, som lar passasjerene nyte spill i bilen. Den oppslukende opplevelsen forsterkes ytterligere av lydkvaliteten til EV3s Harman Kardon-lydsystem, som gir en opplevelse som minner om en hjemmekino.

-Biler er ikke lenger bare et transportmiddel, men en utvidelse av vårt "livsrom." EV3 er utviklet med en rekke kundesentrerte innovasjoner, og tilbyr kundene våre en oppslukende opplevelse takket være førsteklasses strømmetjenester og klasseledende lydsystem, kommenterte Chang Sung Ryu, Senior Vice President og Head of Global Brand & CX.

-Ved å gi muligheten til å digitalt tilpasse EV3s interiør gjennom Kia Connect Store på samme måte som man ville tilpasse en smarttelefon, sammen med introduksjonen av Kias AI Assistant understreker disse eksemplene ytterligere hvordan EV3 svarer på kundenes stadig utviklende behov, forsetter han.

EV3 er den første EV-modellen som har Kias AI Assistant-teknologi, som nylig debuterte på Kia K4 kompakt sedan. Denne teknologien gir kundene nye og innovative måter å samhandle med og kontrollere kjøretøyets funksjoner direkte og intuitivt på, noe som øker bekvemmeligheten og optimerer produktiviteten mens du er i kjøretøyet. Denne menneskelignende assistenten vil alltid støtte og inspirere brukere når de utforsker verden. Kia vil i fremtiden starte utrullingen av disse funksjonene på tvers av andre EV-modeller, og starter med EV3.

Med integrasjonen av generativ AI er Kias stemmeassistent nå blitt ytterliggere forbedret. Generativ AI forstår komplekse sammenhenger gjennom naturlig språkforståelse, slik at den kan kommunisere naturlig med brukere. AI-assistenten kan støtte reiseplanlegging samtidig som den veileder kunder til å nyte optimale fordeler av kjøretøyets funksjoner, inkludert underholdning og informasjonssøk.

Kia skal i første omgang implementeres i masseproduksjon i Sør-Korea, og planlegger å utvide AI Assistants domene og tjenester i Europa på sikt. Denne teknologien er i stadig utvikling og vil frigjøre ytterligere fordeler for kundene i fremtiden.

EV3 vil bli introdusert først i Korea i juli 2024, etterfulgt av den europeiske lanseringen i andre halvdel av året. Kia har planer om å utvide salget av EV3 ytterligere til andre regioner, med påfølgende lanseringer som kan forventes etter det europeiske markedet.

null
GT-Line

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge. Nå i 2024 fyller vi 30 år i Norge. Vi har dyktige forhandlere i hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994. I dag ruller det mer enn 80.000  Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye