Nærings- og fiskeridepartementet

Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Del

Anskaffelsesutvalget foreslår i ny delutredning at sikkerhet og beredskap skal ivaretas i offentlige anskaffelser. Utvalget foreslår også hvordan lokale aktører kan delta i konkurransen om offentlige kontrakter.

Næringsminister Cecilie Myrseth og utvalgsleder Halvard Haukeland Fredriksen
Næringsminister Cecilie Myrseth og utvalgsleder Halvard Haukeland Fredriksen NFD / David Berg Tvetene

– I den tiden vi lever i er det svært viktig å sørge for at offentlige midler brukes på en måte som ivaretar nasjonale sikkerhetsinteresser. Derfor ser vi frem til hvordan utvalget mener at vi kan stille krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Næringsministeren fikk i dag overlevert siste utredning fra utvalgsleder Halvard Haukeland Fredriksen. Utvalget foreslår blant annet hvordan offentlige oppdragsgivere kan legge til rette for lokale leverandører, og ivareta sikkerhet og beredskap.

– Lokale leverandører bidrar til et rikt og variert næringsliv i alle deler av landet. Jeg gleder meg til å se hva utvalget har foreslått om hvordan vi kan få enda flere lokale leverandører til det offentlige, sier Myrseth.

Om utvalgets delutredninger 

I første delutredning foreslo utvalget en ny struktur for anskaffelsesregelverket, og tydelige krav til grønn omstilling og sosial bærekraft.

I andre delutredning foreslår utvalget hvordan offentlige oppdragsgivere kan legge til rette for lokale leverandører, og ivareta sikkerhet og beredksap. I tillegg foreslår utvalget endringer i reglene om erstatning, avvisning og geografisk virkeområde. Andre utredning sendes på tre måneders offentlig høring. Alle kan sende inn høringssvar. Høringen finner du her.

null
Hele utvalget, sammen med næringsminister Cecilie Myrseth NFD

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsministeren til Harstad og Lavangen20.6.2024 12:37:41 CEST | Presseinvitasjon

- Jeg gleder meg til noen dager på reise i Nord-Norge i mine hjemtrakter. Festspillene og Via Ferrata er eksempler på hvordan både kultur og natur kan legge grunnlag for etterspurte opplevelser, både for lokalbefolkningen og for gjester. Slike tilbud kan være viktig for at folk velger å reise til Harstad eller Lavangen, og det skaper ikke bare omsetning for bedrifter, men også ringvirkninger til resten av reiselivsnæringen og hele lokalsamfunnet, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Nytt og enklere regelverk for innrapportering til Enhetsregisteret og Foretaksregisteret: – En forenkling med stor betydning for næringslivet, frivilligheten og offentlig sektor.20.6.2024 08:24:14 CEST | Pressemelding

Enhetsregisteret og Foretaksregisteret er de viktigste kildene til grunndata om norske virksomheter, både innenfor næringslivet, frivilligheten og offentlig forvaltning. I dag har Nærings- og fiskeridepartementet sendt på offentlig høring forslag til et nytt og enklere regelverk for disse registrene.

Nytt og enklere regelverk for innrapportering til Enhetsregisteret og Foretaksregisteret: - En forenkling med stor betydning for næringslivet, frivilligheten og offentlig sektor.20.6.2024 08:14:42 CEST | Pressemelding

Enhetsregisteret og Foretaksregisteret er de viktigste kildene til grunndata om norske virksomheter, både innenfor næringslivet, frivilligheten og offentlig forvaltning. I dag har Nærings- og fiskeridepartementet sendt på offentlig høring forslag til et nytt og enklere regelverk for disse registrene.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye