Samferdselsdepartementet

Vil få bukt med trafikkfarlige russebusser: Samferdselsministeren ønsker bedre samarbeid over riksgrensen

Del

Russetiden nærmer seg slutten, men i løpet av de siste ukene har flere svenskregistrerte russebusser blitt stoppet og ilagt bruksforbud i Norge på grunn av alvorlige tekniske feil og mangler.

– Jeg vet at mange har gledet seg til russetiden og jeg synes det er kjedelig at det går utover de enkelte russegruppene når bussene de har leid eller kjøpt ikke kan kjøre videre. Mange av bussene som har fått påvist store feil og mangler denne våren er leid i Sverige, som har andre regler enn vi har. Jeg har derfor tatt kontakt med infrastruktur- og bostadsminister i Sverige, Andreas Carlson, for å se på hvordan Norge og Sverige kan løse de særnorske utfordringene med russebusser, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Norge har tidligere strammet inn reglene for ombygging av busser, og det er forbudt å montere sidevendte seter når bussene bygges om. Dette har ført til at flere utleieselskaper og russ drar til Sverige for å omgå ombyggingsreglene som gjelder i Norge. Det er spesielt ombygging til sidevendte seter og mange ståplasser som gjør svenskregistrerte busser så populære.

– Skadeomfanget i disse bussene kan bli stort, og vi kan ikke vente med å gjøre noe til det har skjedd en alvorlig ulykke. Jeg vil ikke være noen festbrems, og jeg ønsker at alle skal ha en bra russetid, men vi kan ikke kompromisse på trafikksikkerheten, sier Nygård.

Nøkkelord

Om oss

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye