Forfulgt russisk band klar for Riddu Riđđu

Del

Pussy Riot er en av årets store artistslipper på Riddu Riđđu. Med sin eksplosive punkrock farget av aktivisme, protest og feminisme skal gruppa for første gang entre scenen på Riddusletta.  

Nadya Tolokonnikova er frontfigur og co-founder av Pussy Riot. De er kjent for feministisk aktivisime og protest, og lager blant annet punk-rock i tillegg til andre uttrykk.
Nadya Tolokonnikova er frontfigur og co-founder av Pussy Riot. De er kjent for feministisk aktivisime og protest, og lager blant annet punk-rock i tillegg til andre uttrykk. Misha Vladimirsky

Festivalsjef Sajje Solbakk er fornøyd med bookingen:  

- Pussy Riot har skapt storm verden rundt: kjenner du ikke musikken deres, så kjenner du deres politiske engasjement. Sprengkraften deres er som skapt for Riddu-scenen og nå kommer de altså endelig til Olmmáivággi. For en opplevelse dette blir! 

Pussy Riot omtaler seg selv som en "global feminist protest-art movement".  

Det er Nadya Tolokonnikova, en konseptuell artist og aktivist, som er frontperson og co-founder av Pussy Riot. Nadya er i tillegg en prisvinnende artist som har opptrådt på store musikkfestivaler og eventer i hele verden. Hun har også skapt et navn som en kurator etter å ha utviklet en oppslukende opplevelse hos Saatchi og kuratert en auksjon hos Sotheby's. 

I 2012 fikk Pussy Riot en global oppmerksomhet og følgerskare etter at Nadya og to av bandmedlemmene ble dømt til to års fengsel som følge av en anti-Putin opptreden. Nylig ble en ny straffesak opprettet mot Nadya i Russland, etter at hun viste installasjonene "Virgin Mary, Please Become a Feminist" og "Putin's Ashes"på Deitch Gallery i januar 2023. Nå er hun på Russlands "most wanted" liste. Det betyr at hun vil bli arrestert om hun oppholder seg i Russland. Derfor holder hun til i USA nå.  

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Om oss

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Burjáhtialaš ja mongolalaš ambient-popa Riddu Riđđui!30.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding

Dan rájes go álge 2003:s lea Namgar darvehan guldaleddjiid miehtá máilmmi árbevirolaš burjáhtialaš ja mongolalaš musihkain seaguhuvvon seamma mađe pop -, jazz- ja ambient-oaiváduvvon jietnagovain. Namgaras lea áibbas čielga fuolkevuohta joavkkuide nugo Bel Cantoi ja Dead Can Dancei, muhto bisuha goitge nannosit iežas erenoamáš hámi. Mii leat mearehis ilus go beassat Namgara ustibiiddámet sávvat bures boahtima fas Olmmáivággái!

Burjatisk og mongolsk ambient-pop til Riddu Riđđu!30.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding

Helt siden debuten i 2003 har Namgar trollbundet publikum verden over med tradisjonell burjatisk og mongolsk musikk blandet med like deler pop, jazz og ambient-inspirerte lydlandskap. Namgar har et tydelig slektskap til band som Bel Canto og Dead Can Dance, men står likevel trygt plantet i sitt eget helt særegne uttrykk. Vi er utrolig glade for å kunne ønske Riddu-vennene i Namgar velkommen tilbake til Olmmáivággi!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye