Norsk Friluftsliv

Vil du strikke Friluftslivets år-genseren?

Del

2025 er Friluftslivets år – en landsdekkende markering for å feire alt friluftslivet har å by på. Nå inviteres alle strikkeglade til å nominere sitt design. Kanskje er det nettopp ditt bidrag som blir den offisielle genseren for Friluftslivets år 2025!

Hvordan skal Friluftslivets år-genseren se ut?
Hvordan skal Friluftslivets år-genseren se ut? Norsk Friluftsliv

​​​​​​Vi strikker som aldri før, og det florerer av flotte gensere med kreative design. Nå inviterer Norsk Friluftsliv strikkere over hele landet til å strikke en genser inspirert av friluftslivet. Motivet kan for eksempel være relatert til tur, natur, eller uteaktiviteter til lands eller til vanns. La deg gjerne inspirere av fargepaletten til Friluftslivets år. Vinneren får 20 000 kr og æren av å se sitt design spres over det ganske land. 

– Friluftslivets år handler om å finne sin glede ved å være ute i naturen. En strikkegenser kan være et synlig symbol mye av det Friluftslivets år representerer; varme, fellesskap og mangfold, sier Marte Bøhm Nordahl, prosjektleder for Friluftslivets år.  

Norsk Friluftsliv er fellesorganisasjonen for de 18 store frivillige friluftslivsorganisasjonene, og arrangerer Friluftslivets år hvert tiende år med støtte fra Klima- og miljødepartementet. Målet med året er å vise frem spennet i friluftslivet og senke terskelen for å delta.

– Friluftsglede kan handle om å være tilstede i naturen og møte den med lekenhet, nysgjerrighet og respekt. Her er det stort handlingsrom for kreativitet, så jeg gleder meg veldig til å se hva strikkerne finner på. Vinnergenseren vil bidra til å sette farge over hele landet gjennom hele Friluftslivets år, sier Nordahl.

Siste frist for å sende inn ditt design er 7. oktober. Deretter velger en jury ut et lite knippe finalister som skal stemmes over i sosiale medier. Vinneren annonseres 1. november. 

Mønsteret må kunne strikkes i flere størrelser og være lett å følge for andre som skal strikke det. KnitBird eller lignende programmer kan være nyttige å bruke for å lage mønsteret.  

Retningslinjer: 

  • Motivet skal relateres til friluftsliv, tur, natur eller uteaktiviteter til lands eller vanns.
  • Motivet skal ikke inneholde logo eller tekst.
  • Genseren må minst kunne strikkes i størrelsene S-XL, altså må det være oppskrift til flere størrelser.
  • Send bilder, og gjerne video, av din genser forfra og bakfra, samt strikkeoppskrift til strikk@norskfriluftsliv.no innen 7.okt.
  • Oppgi fullt navn, adresse og telefonnummer slik at vi kan kontakte deg.
  • Norsk Friluftsliv forbeholder seg retten til å distribuere strikkeoppskriften videre og har eierskapet til vinneroppskriften. Premiepengene er fullt og endelig oppgjør for bruk av vinnende design. 
  • Norsk Friluftsliv forbeholder seg retten til å offentliggjøre bildene i forbindelse med omtale av konkurransen, samt bruke bildene i Norsk Friluftslivs egne kommunikasjonskanaler og til presseomtale av Norsk Friluftsliv. 
  • Vinneren er selv ansvarlig for å betale eventuell skatt av premien.​​ 
  • Tenk på miljøet – velg naturvennlig garn.
  • Oppskriften må være tydelig og forståelig slik at den lett kan følges av andre.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fargepalett for Friluftslivets år
Fargepalett for Friluftslivets år
Last ned bilde
Fargepalett for Friluftslivets år
Fargepalett for Friluftslivets år
Last ned bilde
Fargepalett for Friluftslivets år
Fargepalett for Friluftslivets år
Last ned bilde

Om Norsk Friluftsliv

Norsk Friluftsliv er fellesorganisasjonen for de 18 store friluftslivsorganisasjonene, med én million medlemskap og nær 5000 lag og foreninger. Vi jobber med å inspirere flere til å komme seg ut oftere, informere om allemannsretten, stoppe nedbygging av naturen, mer friluftsliv i skoler og barnehager, og inkludering gjennom friluftsliv.

Vårt oppdrag er å jobbe for at våre medlemsorganisasjoner er i best mulig stand til å bidra til friluftsglede for flere - oftere. Hvert år arrangerer vi Friluftslivets uke over hele landet, fra første helg i september.

Våre medlemsorganisasjoner: 4H Norge, Den Norske Turistforening, Forbundet KYSTEN, Norges Turmarsjforbund, Norges Jeger- og fiskerforbund, KFUK-KFUM-speiderne, Kristen Idrettskontakt, Norges klatreforbund, Norges orienteringsforbund, Norges Padleforbund, Norges Røde Kors, Norges speiderforbund, Skiforeningen, Syklistenes landsforening, Norsk Kennel klub, Norges Seilforbund, Det norske Skogselskap og Norges Sopp- og nyttevekstforbund.

Følg pressemeldinger fra Norsk Friluftsliv

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Friluftsliv på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Friluftsliv

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye