AF Gruppen

AF Gruppen kjøper aksjemajoritet i ETA Norge

Del

AF Energi og Miljø AS har gjennomført kjøp av 70 prosent av aksjene i ETA Norge AS. ETA Norge er en høykompetent entreprenør innen bioenergi. Selskapet ble etablert i 2013 og har 13 ansatte. I 2023 hadde selskapet en omsetning på MNOK 97 med en driftsmargin på 18,5 prosent. Selskapet leverer varmeanlegg til landbruk og næring, og bistår med prosjektering, installasjon og service.

AF Gruppen AF Gruppen

- Norge har svært ambisiøse mål for reduksjon av energibruk frem mot 2030, og AF Gruppen utvikler energieffektive og bærekraftige løsninger som reduserer energibruk og belastning på strømnettet. Nå utvider vi satsingen på fornybar energi gjennom oppkjøpet av ETA Norge. Bioenergi er en foretrukket fornybar energikilde og en sentral del av fremtidige energiløsninger når fossile brennstoffer skal fases ut, sier Eirik Wraal, konserndirektør for Energi og Miljø i AF Gruppen Norge.

Entrepriseverdi på 100 prosent-basis for ETA Norge er inntil MNOK 110. Vederlaget består av kontanter. En betydelig del av oppgjøret er betinget av resultatene i perioden 2024-2026 og utbetales i 2027 dersom resultatmålet oppnås. ETA Norge vil bestå som eget selskap og vil inngå i virksomhetsområdet Energi og Miljø i AF Gruppen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om AF gruppen

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 30,5 mrd kroner i 2023 og har i dag ca. 6000 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye