Miljøstiftelsen Bellona

– Ikke i nærheten av klimaløft

Del

– Norge er så langt unna å nå klimamålene at hvert eneste budsjett må gi et nytt løft. Dessverre er vi ikke i nærheten av å se noe slikt i det reviderte budsjettet. Nå har Støre kun ett statsbudsjett igjen på å bygge noe som helst kredibilitet på klima og miljø før valget neste år, sier fagsjef Christian Eriksen i Miljøstiftelsen Bellona.

Christian Eriksen, fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona
Christian Eriksen, fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona Foto: Bellona

Eriksen mener at det er lite i revidert statsbudsjett som tyder på at regjeringen har tatt inn over seg alvoret i klima- og miljøkrisen.

– Verdenssituasjonen krever støtte til Ukraina og Gaza, styrking av forsvar og sikkerhet – og et skikkelig løft på klima og miljø. Men lite tyder på at klima- og miljøkrisen anses å være akutt nok for regjeringen Støre. Som eksempel har Oslo kommune brukt milliarder på å kutte nitrogenutslipp til Oslofjorden, mens regjeringen foreløpig leverer kun 20 millioner – og gir Chemring Nobel tillatelse til nye, store utslipp til fjorden, sier Eriksen. 

Tvilsomme prioriteringer

– I dette budsjettet gjør regjeringen langt mer enn en revidering, med store nye satsinger på kommunene og domstoler. De finner ikke midler til å sikre helt sentrale aktiviteter, som Polarinstituttets lenge planlagte tokt med nytt forskningsskip, som nå avlyses for å holde budsjettet. Denne typen prioriteringer stiller vi store spørsmålstegn ved, sier Eriksen. 

Kontakter

Bilder

Christian Eriksen, fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona
Christian Eriksen, fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona
Last ned bilde

Om oss

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Samarbeid skal gjøre ørken til blå skog17.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding

I det stille har en av Europas største naturkriser utspilt seg utenfor Norges kyst. Havbunnen langs kysten har gått fra frodig tareskog til kråkebolleørken. Nå lanserer næringsliv, frivillige og miljøvernere samarbeidsplattformen NoMaRe for å gjøre Norges ukjente ørken om til blå skog. – Sammen ønsker vi å legge til rette for en storstilt restaurering av norsk tareskog, sier lederen i Bellonas bioprogram, Joakim Hauge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye