Miljøstiftelsen Bellona

– Ikke i nærheten av klimaløft

Del

– Norge er så langt unna å nå klimamålene at hvert eneste budsjett må gi et nytt løft. Dessverre er vi ikke i nærheten av å se noe slikt i det reviderte budsjettet. Nå har Støre kun ett statsbudsjett igjen på å bygge noe som helst kredibilitet på klima og miljø før valget neste år, sier fagsjef Christian Eriksen i Miljøstiftelsen Bellona.

Christian Eriksen, fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona
Christian Eriksen, fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona Foto: Bellona

Eriksen mener at det er lite i revidert statsbudsjett som tyder på at regjeringen har tatt inn over seg alvoret i klima- og miljøkrisen.

– Verdenssituasjonen krever støtte til Ukraina og Gaza, styrking av forsvar og sikkerhet – og et skikkelig løft på klima og miljø. Men lite tyder på at klima- og miljøkrisen anses å være akutt nok for regjeringen Støre. Som eksempel har Oslo kommune brukt milliarder på å kutte nitrogenutslipp til Oslofjorden, mens regjeringen foreløpig leverer kun 20 millioner – og gir Chemring Nobel tillatelse til nye, store utslipp til fjorden, sier Eriksen. 

Tvilsomme prioriteringer

– I dette budsjettet gjør regjeringen langt mer enn en revidering, med store nye satsinger på kommunene og domstoler. De finner ikke midler til å sikre helt sentrale aktiviteter, som Polarinstituttets lenge planlagte tokt med nytt forskningsskip, som nå avlyses for å holde budsjettet. Denne typen prioriteringer stiller vi store spørsmålstegn ved, sier Eriksen. 

Kontakter

Bilder

Christian Eriksen, fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona
Christian Eriksen, fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona
Last ned bilde

Om oss

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye