Legeforeningen

Revidert nasjonalbudsjett: Mindre enn forventet til «Ventetidsløftet»

Del

– Regjeringen viser vilje til å omdisponere til helse. Men spesialisthelsetjenesten burde fått en større andel gitt den krevende og alvorlige situasjonen sykehusene står i, sier president i Legeforeningen Anne-Karin Rime.

President Anne-Karin Rime
President Anne-Karin Rime Foto Thomas B. Eckhoff/Legeforeningen

Regjeringen la tirsdag 14. mai frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. I går 13. mai presenterte helseminister Jan Christian Vestre en avtale med partene i arbeidslivet for å redusere ventetidene i spesialisthelsetjenesten. 

Med i «Ventetidsløftet» er Legeforeningen, Fagforbundet, Sykepleierforbundet, Delta, Psykologforeningen, Spekter, Virke, NHO Geneo og de fire regionale helseforetakene.

– Et tettere samarbeid, mer politisk styring og økte bevilgninger ønsker vi velkommen. Likevel er 400 millioner kroner til "tiltak som raskt og effektivt kan bidra til en varig reduksjon av ventetidene", for knapt – og lavere enn de 2 milliardene som ble formidlet i går, sier Rime.

Lange ventetider og fristbrudd er et symptom på en større underliggende tilstand i spesialisthelsetjenesten, som ikke lar seg behandle med kortsiktige tiltak alene. Legeforeningen mener dette krever langsiktig styrking av sektoren og et varig løft.

– Kapasitetsutfordringene i sykehusene skyldes underfinansiering og urealistiske effektiviseringskrav over lang tid. Resultatet er dårligere rammevilkår, og en utvikling mot de bemanningsutfordringene vi ser i dag. Denne utviklingen må snus for å sikre en god offentlig helsetjeneste fremover, avslutter Anne-Karin Rime.

Kontakter

Norges største medisinske fellesskap

Legeforeningen er Norges største medisinske fellesskap. Over 40 000 medisinstudenter og leger er medlem hos oss. Vi organiserer 94 prosent av alle leger i Norge og er landets eneste komplette profesjonsforening. Siden 1886 har Legeforeningen kjempet for deg og faget du brenner for. Det gir en bedre helsetjeneste. Vi er foreningen for alle leger, hele livet.

Følg pressemeldinger fra Legeforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Legeforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Legeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye