NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Teknologistudentene advarer: - Vi mangler minst 1700 nye IT-studieplasser

Del

I revidert nasjonalbudsjett ble det ikke foreslått flere studieplasser til ingeniør- og teknologistudier. 

Leder i NITO Studentene, Helene Gundersen reagerer sterkt på det. 

- Det er godt kjent at vi nærmer oss et underskudd på 40.000 personer med IT-kompetanse i 2030. Behovet er enormt, og vi mener Stortinget må bevilge minst 1700 nye studieplasser, sier Gundersen. 

- Utviklingen av kunstig intelligens og økende nettangrep viser tydelig behovet for mer IT-kompetanse. Norge må satse for å sikre sin del av framtidas næringsliv. Regjeringen har selv pekt på at antallet studieplasser er begrensningen for at flere utdanner seg innen IT, legger hun til. 

Flere studieplasser for bioingeniører 

Studentlederen etterlyser også et behov for studieplasser for bioingeniører.

- Hele helsevesenet stopper opp hvis det ikke er nok bioingeniører, og situasjonen er svært krevende. Høyskolen i Innlandet trenger 90 studieplasser for bioingeniører på Hamar.

- De har drevet dette studiet siden 2021 uten finansiering. Dette går ikke i lengden, og nå er det på tide at Stortinget bevilger disse studieplassene, avslutter hun. 

Kontakter

Om NITO

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 107.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye