Hafslund

Hafslund samles i én merkevare

Del

Alle Hafslunds datterselskaper skal nå profileres som Hafslund. Endringen trer i kraft innen 1. juni.

De siste årene har Hafslund vært gjennom store forandringer, og konsernet er nå Norges nest største fornybaraktør. Etter flere transaksjoner og oppkjøp er det nå besluttet å samle konsernets kraft-, fjernvarme- og vekstvirksomhet under ett og samme merkenavn, Hafslund. Målet er å fremstå tydeligere som den store fornybaraktøren konsernet er.

– Siden oppstarten i 1898 har Hafslund hatt mange ulike virksomheter. I dag er Hafslund en komplett fornybaraktør. For å få tydeligere frem alt Hafslund-konsernet omfatter i dag, vil vi bruke Hafslund-merkevaren for alle hovedvirksomhetene våre, sier konsernsjef i Hafslund, Finn Bjørn Ruyter.

Dette er dagens Hafslund

Hafslund er det konsernet som har satt i drift mest ny vannkraft i Norge de siste årene. Årlig produserer Hafslund omtrent 21 TWh vannkraft og konsernet jobber med å utvikle mer fornybar energi innen både sol, vind og vann. Hafslund er i tillegg Norges største fjernvarmeaktør (2 TWh i 2023) og satser på fjernkjøling. Hafslund er også Norges største aktør innen ansvarlig avfallsforbrenning og jobber for å etablere Norges første fullskala karbonfangstanlegg på avfallsforbrenning. Gjennom eierskapet i Eidsiva eier Hafslund 50 prosent av Norges største nettselskap, og konsernet jobber også med å utvikle smarte, grønne byløsninger som lading til tungtransport, energieffektive datasentre og solceller på tak.

Forenkler juridiske selskapsnavn

Samtidig som konsernet harmoniserer sin merkevare, forenkles også datterselskapenes juridiske navn. Hafslund Eco Vannkraft blir til Hafslund Kraft, mens Hafslund Oslo Celsio endrer navn til Hafslund Celsio. Hafslund Vekst beholder sitt juridiske navn. Endringen innebærer at Hafslund Kraft og Hafslund Celsio vil benytte logoen til Hafslund. Navneendringen vil ikke påvirke kunde- eller leverandørforhold annet enn at selskapsnavn forenkles og logoen endres.

Gammelt navn

Nytt navn

Organisasjonsnummer

Hafslund Eco Vannkraft AS

Hafslund Kraft AS

976894677

Hafslund Oslo Celsio AS

Hafslund Celsio AS

977296919

Hafslund Eco Vannkraft Innlandet AS

Hafslund Kraft Innlandet AS

887396752

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Hafslund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hafslund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hafslund

Martin S. Lundby blir ny administrerende direktør i Hafslund Celsio og Knut Inderhaug blir ny administrerende direktør i Hafslund Vekst28.6.2024 08:59:41 CEST | Pressemelding

Hafslund Celsio har vært igjennom en omfattende reise de siste to årene med å etablere selskapet og prosesser på nytt i Hafslund samtidig som den økonomiske situasjonen har vært krevende på grunn av krevende rammevilkår. Hafslund Celsio står nå overfor en ny fase hvor et viktig fokus blir mulig investeringsbeslutning og påfølgende bygging av Norges første karbonfangstanlegg på et avfallsanlegg. Hafslund Vekst ble etablert i 2022 og har blitt bygget opp under Lundby sin ledelse til å bli et virksomhetsområde med over 60 ansatte og en solid eierskapsportefølje. For å styrke potensialet i å tydeliggjøre Hafslunds strategi knyttet til kundemarkedet går Knut Inderhaug inn som ny administrerende direktør i Hafslund Vekst, mens Martin S. Lundby, som i dag er administrerende direktør i Hafslund Vekst, blir ny administrerende direktør i Hafslund Celsio. Lundby kjenner fjernvarmevirksomheten godt etter kjøpsprosessen som han ledet fra Hafslunds side i 2022. – Med denne endringen får både fjernva

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye