TUI Norge

Vil helst reise med rutefly utenfor fellesferien

Del

Totalt sett ligger sommerbestillingene på samme nivå som i fjor, men vi ser at stadig flere velger å reise til utlandet i mai, juni og august og gjerne med rutefly, sier Anne Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI Norge.

Strand i Saranda i Albania med to solsenger og blåt hav.
Albania har nydelige strender og et lavere prisnivå enn feriefavorittene Hellas og Spania. Her er det ikke Euro, men Lek som gjelder. Foto: TUI

Det sitter nok ekstra langt inne for økonomisk bevisste nordmenn å bestille sommerreisen i juli i år. Det er en klar økning av bestillinger i mai, juni og august denne sommeren. Men det ser ut som denne trenden nå kan være i ferd med å snu.

– Den siste uka har salget økt med 15 % sammenlignet med uka før, så det kan jo tyde på at en del  nordmenn er på vei til å hoppe ned fra gjerdet. Det er jo også først nå vi begynner å få en skikkelig smak av sommer her på Østlandet, og mye vil som kjent ha mer. Det er tross alt mange som kun har mulighet til å reise i felles- eller skoleferien, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

35 % flere velger pakkereise med rutefly

Totalt sett er salget på nivå med fjoråret, men det er klart mer populært å reise i de såkalte skuldersesongene enn det som var normalt tidligere. Reisemønsteret med å bestille mye tettere opp til avreise, holder seg også. Nordmenn har også for alvor oppdaget alle mulighetene som ligger i å bestille en pakkereise med rutefly.

– Bestillinger av pakkereiser med rutefly har økt med hele 35 % sammenlignet med i fjor sommer. Det er jo også helt i tråd med strategien vår. Det er stadig flere som får med seg at TUI er mye mer enn bare charterreiser, men tilbyr reiser med ulike lengder over hele verden, sier Mørk-Løwengreen.

I motsetning til en charterreise, kan en pakkereise med rutefly ha varierende reiselengde, og du kan ofte velge mellom flere flyselskap. Salget av kun hotell har økt med 55 %, hvor hoteller i Spania, Italia og Tyrkia er klart mest populære. 

De prissensitive velger Tyrkia og Albania 

Nordmenn flokker seg fortsatt mest til klassikerne, Euro-landene Hellas og Spania i sommer.  Men reisemålene som øker mest i popularitet er Tyrkia, Albania, Kroatia, Montenegro og Polen.

– Dette er spennende land som ikke så mange turister har oppdaget ennå. Det er reisemål med et lavere prisnivå, hvor prissensitive nordmenn får mer igjen for hver eneste krone. Det er enda mer viktig for mange nå, enn det var fjor. Nå er kanskje reisebufferen som ble bygd opp under pandemien brukt opp, men reiselysten er like stor. Det er en gylden mulighet til å teste ut noe nytt, hvor man får mer for reisebudsjettet, sier Mørk-Løwengreen.  

En annen reisestrend som utskrystalliserer seg ut i sommer er at Lille-Hellas er mer populært i år, med Samos, Zakynthos, Kos og nylanserte Lefkas og Parga i spissen. 

Strand%20p%E5%20Koh%20Samui%20i%20Thailand.
Koh Samui i Thailand er et godt valg om sommeren, hvis du tåler en varm regnskur inne i mellom. Foto: TUI

Dobbelt så mange velger Thailand

Det er også  mange flere som velger en ferie til Thailand i sommerferien i år, med dobbelt så mange bestillinger som i fjor. I likhet med Albania og Montenegro er det er billigere for nordmenn med opplevelser og restaurantbesøk i Thailand. 

–  Vil du ha en rimeligere ferie er det alltid lurt å gå mot strømmen. Som for eksempel å dra til Thailand når ikke alle andre gjør det. Det regner mye i Thailand om sommeren, gjerne annen hver dag, men det er som regel korte skurer. Temperaturen ligger mellom 24 og 32 grader, og det er deilig og varmt i vannet. Østkysten, for eksempel Koh Samui, er det beste stedet for sol- og badeferie om sommeren, sier Mørk-Løwengreen. 

Topp 10 reisemål (pakkereiser med rutefly)

 1. Mallorca, Spania
 2. Tyrkia
 3. Gran Canaria
 4. Kreta, Hellas
 5. Kypros
 6. Rhodos, Hellas
 7. Alcudia, Spania
 8. Albania
 9. Kroatia
 10. Malaga, Spania

 

Topp 10 reisemål (charterreiser)

 1. Kreta, Hellas
 2. Mallorca, Spania
 3. Rhodos, Hellas
 4. Gran Canaria, Spania
 5. Kypros
 6. Tyrkia
 7. Samos, Hellas
 8. Bulgaria
 9. Zakynthos, Hellas
 10. Kos, Hellas

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

TUI Nordic  er den ledende reiseoperatøren i Norden. 25 % av de nordiske pakkereisekundene velger TUI.TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly, hotell og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUIfly og Nazar. TUI Nordic er en del av TUI Group, verdens største turistkonsern som er virksomme på om lag 180 destinasjoner verden over. TUI har tatt en hovedrolle i arbeidet med å skape en mer bærekraftig reiselivsnæring.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye