Fremtind

Venter mye kø 16. mai: – Ligger an til en “perfekt trafikkstorm”

Del

I år faller de to travleste utfartsdagene på samme dag. – Du kan forvente lange køer 16. mai, advarer skadeforebygger.

31 prosent nordmenn skal reise i pinsen, viser fersk undersøkelse fra Fremtind. I tillegg skal det handles og fikses til 17. mai. Det kan by på kø og problemer. Foto: Fremtind.
31 prosent nordmenn skal reise i pinsen, viser fersk undersøkelse fra Fremtind. I tillegg skal det handles og fikses til 17. mai. Det kan by på kø og problemer. Foto: Fremtind.

– Har du mulighet, bør du unngå å kjøre denne dagen, men hvis du må ut, bør du ta det ekstra pent og rolig, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.  

I en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, oppgir 1,3 millioner nordmenn at de skal ut og reise i pinsen, og flesteparten skal på hyttetur. I tillegg er 16. mai en stor handledag før nasjonaldagen. 
 
– Mange biler på veiene gir økt risiko for ulykker og bilskader. Det stiller enda større krav til oss i trafikken, sier Hofstad-Nielsen. 

“Den perfekte trafikkstorm” 
Fremtinds datterselskap, Fremtind Service, er Norges største utsteder av bombrikker og ser hvor mye trafikk det er på veien ut fra bompasseringer. Nå har de analysert trafikkmønsteret fra pinsen i fjor, og kommer med en klar anbefaling. 

– Skal du nyte en ekstra lang pinseferie, er det smart å planlegge avreisen for å unngå kø. Det ligger an til en perfekt trafikkstorm 16. mai – både 16. mai og siste arbeidsdag før pinse samtidig, sier Svein Skovly, som er kommersiell direktør i Fremtind Service. 
  
Tallene viser at det blir aller mest travelt mellom kl.12.00 og kl.15.00 denne dagen, men mest sannsynlig blir det også mye trafikk resten av dagen.  
 
Skovly har også tatt en ekstra titt på noen av de store utfartsveiene, både syd og nord for Oslo.  

– Tallene derfra bekrefter det generelle bildet. Både på E18 gjennom Vestfold og E6 mot Hamar er det de samme periodene vi forventer mest trafikk, sier Skovly. 

Større spredning hjem igjen 
Som ved de fleste store utfartshelger, er det større spredning på trafikken hjemover.  

– Men spesielt mellom kl.12.00 og kl.17.00 2. pinsedag forventer vi mer trafikk enn på en vanlig søndag. Noen utsetter nok hjemturen til tirsdag morgen, og det er nok også en del som velger hyttekontor første dag etter pinse for å unngå den verste trafikken, forteller Skovly. 

 
Slik tilbringer vi pinsen
Totalt er det 31 prosent som skal ut og reise. De er fordelt slik:

  • 6 prosent skal til utlandet
  • 13 prosent skal reise til et annet sted (enn hytta) innenlands 
  • 17 prosent skal på hytta
  • 69 prosent skal være hjemme 


Undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse på oppdrag for Fremtind Forsikring i uke 18, 2024. Utvalget er landsrepresentativt og består av 1180 respondenter, fra 18-91 år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

31 prosent nordmenn skal reise i pinsen, viser fersk undersøkelse fra Fremtind. Det kan by på kø og problemer. Foto: Fremtind.
31 prosent nordmenn skal reise i pinsen, viser fersk undersøkelse fra Fremtind. Det kan by på kø og problemer. Foto: Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye