EL og IT Forbundet

Klart for mekling på Telenor-overenskomsten: 99 ansatte kan gå ut i streik fra mandag

Del

- Forhandlingsviljen må økes betraktelig dersom dette ikke skal ende i konflikt. 

EL og IT Forbundet og NHO pleier stort sett å komme til enighet i forhandlinger. Slik gikk det ikke i år. Avstanden mellom partene var stor. Nå må tariffoppgjøret til mekling.

- Vi går inn i mekling med mål om å bli enige. Dersom dette ikke skal ende i konflikt må NHO og Telenor vise betraktelig større vilje til å forhandle enn i forrige runde. Våre medlemmer er klar til å streike dersom det blir nødvending, sier forbundssekretær i EL og IT Forbundet, Reidunn Wahl.

Meklingen foregår lørdag 11. mai og søndag 12. mai i Oslo.

EL og IT Forbundets krav handler blant annet om lønnstillegg, faste ansettelser, rettigheter til etter- og videreutdanning, vilkår for lærlinger, vilkår ved reise til ishavsstasjoner og regulering av kunstig intelligens.

Fristen for å bli enige hos mekleren er søndag 12. mai kl 24.00.

Dersom EL og IT Forbundet og NHO ikke blir enige, vil første gruppe av medlemmer gå ut i streik fra mandag 13. mai kl 08.00.

EL og IT Forbundet organiserer 709 ansatte i Telenor-konsernet i Norge.  Det er ikke alle medlemmer som skal delta i en eventuell streik fra starten av.

I første omgang dreier det seg om 99 medlemmer i Telenor Norge og Telway. Dette er ansatte ved Telenor Norges avdelinger på Fornebu, Skien, Kristiansand og Kongsvinger, og i Telway i Drammen.

Kontakter

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet har 43 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye