VID vitenskapelige høgskole

VID får nytt doktorgradsprogram i helsevitenskap

Del

VID får nå sitt tredje doktorgradsprogram, og det første siden fusjonen i 2016. - En milepæl, mener rektor Bård Mæland.

Foto: VID vitenskapelige høgskole
Foto: VID vitenskapelige høgskole

Denne uken godkjente NOKUT akkrediteringssøknaden fra VID vitenskapelige høgskole, som dermed får et nytt ph.d.-program i helsevitenskap. 

- Dette er en stor milepæl for VID og Fakultet for helsevitenskap, med langsiktige konsekvenser og mange utviklingsmuligheter, sier rektor Bård Mæland. 

- Det har vært et kjernepunkt i vår universitetssatsning at vårt største fakultet og fagområde bør ha et eget ph.d.-program, påpeker han. 

Ph.d.-programmet skal gi ny kunnskap om helsefremming, sykdomsforebygging, behandling, rehabilitering, pleie, omsorg og lindring. Sentralt står samhandling i helse på alle nivå - fra individ til system. 

En anerkjennelse av fagmiljøet

Mæland tror den nye ph.d.-en vil sikre god kunnskaps- og kompetanseutvikling. Og ikke minst: Rekruttering til det helsevitenskapelige fagmiljøet. 

- At NOKUT-styret nå har godkjent vår søknad er en stor anerkjennelse av det brede og involverende arbeidet som fagmiljøet ved Fakultet for helsevitenskap har gjort. Gratulerer til oss alle, og særlig til dem som har ledet arbeidet på ulike nivåer og lagt ned den største innsatsen, sier han. 

Dekan ved Fakultet for helsevitenskap, Elisabeth Jeppesen, er stolt over godkjenningen.

- Dette er først og fremst en anerkjennelse av fagmiljøet vårt, hvem vi er og hvem vi ønsker å være for helsetjenesten og for samfunnet vårt. Godkjenningen fra NOKUT viser at de har tillit til at vi at kan få fram ny kunnskap innen feltet, sier hun.

Vil ta vare på det VID står for

Jeppesen påpeker at NOKUTs godkjenning er en tillitserklæring som også kommer med et ansvar.

- Vi har et ansvar for å forvalte faget med høy kvalitet på høyt nivå, og ivareta ph.d.-studentene på en god måte, sier hun. 

Hun understreker viktigheten av å ta vare på det VID er og står for inn i arbeidet med programmet. 

- Basisen er bachelorutdanningene våre i sykepleie, vernepleie og ergoterapi, disse må gjenspeiles i ph.d.-en. Vi må også ta vare på det som er oss, vårt DNA. Vi skal ta vare på mennesker i sårbare livssituasjoner, mottoet vårt «Engasjert for mennesket – lokalt og globalt», må med, sier hun.  

Hun mener godkjenningen skaper både stolthet og motivasjon for fagmiljøet, og berømmer innsatsen med å få doktorgradsprogrammet på plass. 

- Dette har ikke vårt fakultet klart alene, det har vært et veldig godt samarbeid på tvers av ulike fagmiljøer og organisasjonen som helhet, sier hun. 

Kontakter

Om oss

VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring. VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr omtrent 50 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og har som mål å utvikle seg som nasjonal aktør gjennom regionalt samarbeid. Bokstavene VID står for verdiene skolen er bygd på: Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.

Følg pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VID vitenskapelige høgskole på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye