Mestergruppen

Mesterhus krever radikale endringer i mandatet til ENOVA

Del

Mesterhus kommer, som en av landets aktører innen renovering og ENØK, med råd om radikale endringer av mandatet til ENOVA.

Kjededirektør i Mesterhus, Karl Arne Jespersen.
Kjededirektør i Mesterhus, Karl Arne Jespersen.

- Endelig er EU og kommet til enighet om energiregler. I vedtaket, som Norge slutter seg til, kreves en reduksjon av energiforbruket i boliger på hele 16 % innen 2030. For å få til dette vil det måtte investeres enorme summer både fra norske boligeiere og fra det offentlige og det må skje raskt, sier kjededirektør i Mesterhus, Karl Arne Jespersen. 

- I dag fungerer ENOVA som en slags Innovasjon Norge for energiøkonomisering. Det fremstår tydelig som om ENOVA fremdeles er veldig hektet på solceller og ny teknologi, fremfor langsiktige tiltak som å redusere energibehovet i norske boliger, forteller Jespersen.

Mesterhus henviser til ENOVAS egne statistikker. I 2023 ga ENOVA støtte til over 10 000 solcelleanlegg.

- Dette er selvsagt veldig bra, men like imponerende er det ikke at det bare er gitt støtte til ca. 600 prosjekt for oppgradering av bygningskroppen. Den siste kategorien er en samlepost for etterisolering av vegg, loft og skifte av vinduer. Dette er tiltak som vil redusere strømforbruket vesentlig, sier Karl Arne og avslutter:

- Her må det en endring til. Enova må få endret sitt mandat til også å støtte energioppgradering med velkjente og robuste metoder slik at det monner. Dette er kostbare prosjekter og da holder det ikke å gi 6-7 %.

Vedlagt ligger høringsuttalelsen fra Mesterhus til Klima- og miljødepartementet «Innspill til ny styringsavtale med Enova».

Kontakter

Bilder

Kjededirektør i Mesterhus, Karl Arne Jespersen.
Kjededirektør i Mesterhus, Karl Arne Jespersen.
Last ned bilde

Dokumenter

Følg pressemeldinger fra Mestergruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mestergruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mestergruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye