Fagforbundet

Brudd i forhandlingene for frisører

Del

Fagforbundet og NHO Service og Handel har brutt lønnsforhandlingene for over 1200 frisører, og dette oppgjøret vil nå gå til mekling. Hvis ikke partene blir enige der, så er det fare for streik blant frisører.

Fagforbundets forhandlingsdelegasjon
Fagforbundets forhandlingsdelegasjon Ingvild Hunsrød Fagforbundet

– Minstelønnsnivået til frisørene er såpass lavt at mange frisører har problemer med å få boliglån, sier forhandlingsleder fra Fagforbundet, Ingunn Reistad Jacobsen.  Hun sier at på tross av at bransjen går godt, har frisørene hengt etter lønnsmessig de siste årene. – Vi forventet mer fra arbeidsgiver, sier Reistad Jacobsen.

9 av 10 frisører er misfornøyd med lønna

– NHO har selv gjort en undersøkelse hvor det kommer fram at 92% av frisørene er misfornøyd med lønna si, sier hun. Da er det rart at de ikke tar dette på alvor og gir oss et tilbud vi kan ta på alvor.

Færre unge vil bli frisør

Det er færre unge som velger frisøryrket, det har vært en stor nedgang i antall som startet utdanning fra 1300 til rett over 600 de siste syv årene. I 2023 var det kun 618 løpende lærekontrakter. I samme periode har det vært en økning på 10% av frisører med utenlandsk bakgrunn.

– Det er åpenbart et stort behov for å løfte frisørenes lønns- og arbeidsvilkår for å sikre bransjens framtid. Det er synd at arbeidsgiver velger å gi knapper og glansbilder istedenfor å ta dette på alvor, sier Reistad Jacobsen.

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 400 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye