Høgskolen i Innlandet

Skal leie nytt fakultet frå august

Del

Leif Holst Jensen får tilbod om åremål som dekan ved det nye fakultet for film, TV og spill ved Høgskulen i Innlandet (HINN).

Leif Holst Jensen står utendørs foran et skilt med Høgskolen i Innlandet sin logo
Leif Holst Jensen. Privat

Holst Jensen er i dag dekan ved Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (AMEK) som frå 1. august vert slått saman med Den norske filmskulen (DNF), som også er eit fakultet ved HINN.

– Leif Holst Jensen har lang erfaring frå både utdanningssektoren og film- og fjernsynsbransjen. Han har vore ein engasjert fakultetsleiar i den rolla han har i dag, og vi er trygge på at han vil fylle også si nye rolle på ein god måte, seier styreleiar Maren Kyllingstad.

Noverande dekan ved Den norske filmskulen, Eli Bø, er innstilt som nummer to til stillinga, og har fått tilbod om vidareføring i stillinga som leiar av filmskulen, som er ein av tre skular i det nye fakultetet.  

– Det er to godt kvalifiserte kandidatar som vart innstilte, etter ei samla vurdering av faglege kvalifikasjonar, erfaring og personlege eigenskapar. Styret følgde fleirtalsinnstillinga fra det oppnemnde innstillingsutvalet, seier Kyllingstad.

Robuste og sterke fagmiljø

I desember i fjor avgjorde høgskulestyret at dei to fakulteta skulle slåast saman til eitt. Styret meinte at ein fusjon var det rette for å henge med i utviklinga og byggje robuste og sterke fagmiljø for framtida. 

I eit styremøte tysdag vart det avgjort å tilsetje Leif  Holst Jensen som ny dekan.

– Tilsetting av dekan er ein viktig milepæl. Leif Holst Jensen vil framover spele ei sentral rolle i utvikling og etablering av det nye og samla fakultetet, og får både det faglege og administrative ansvaret for all verksemd ved fakultetet framover. Som intern søkar kan han gå inn i arbeidet straks det formelle rundt tilsetjinga er på plass, seier rektor Peer Jacob Svenkerud.

Over 600 studentar

Det nye fakultetet vil ha om lag 660 studentar og 130 tilsette, og tilbyr mellom anna utdanning  i film, TV-produksjon, animasjon og spelteknologi. 

Hausten 2024 startar fakultetet også opp ei bachelorutdanning i kunstig intelligens.

Den norske filmskulen, TV-skulen og Spillskulen vert førte vidare som einingar i det nye fakultetet, med kvar sin skuleleiar. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Høgskolen i Innlandet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskolen i Innlandet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høgskolen i Innlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye