Hold Norge Rent

Forfatter og ryddeentusiast Ina Giske er vinneren av Gullklypa 2023

Del

Årets vinner av den gjeve prisen Gullklypa er godt kjent i lokalmiljøet på Sunnmøre og er en inspirasjon for andre gjennom arbeidet hun legger ned for en forsøplingsfri natur.

Ina Giske vant Gullklypa for sitt arbeid mot forsøpling i 2023. Her på scenen med fylkesordfører Jon Askeland og Sjøhesten Hippo, kjent fra barnebøkene Giske har skrevet.
Ina Giske vant Gullklypa for sitt arbeid mot forsøpling i 2023. Her på scenen med fylkesordfører Jon Askeland og Sjøhesten Hippo, kjent fra barnebøkene Giske har skrevet. Foto Max Emanuelson

Under den årlige Hold Norge Rent-konferansen fikk Gullklypa-vinneren Ina Giske en sjekk på 50 000 kroner fra Ragn-Sells og Gullklypas flotte vandrepokal som er laget i samarbeid med Norwegian Trash og studenter fra Arkitekthøyskolen i Oslo. Prisen ble delt ut av fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland.

Her er juryens begrunnelse:

«Ina har siden 2017 arbeidet med formidling, kunnskapsdeling og opprydding av marin forsøpling. Hun er godt kjent i lokalmiljøet på Sunnmøre og er en inspirasjon for andre gjennom arbeidet hun legger ned for en forsøplingsfri natur. 

Ina har et spesielt engasjement for formidling til barn og unge, og i 2019 ga hun ut barneboka «Sjøhesten Hippo og plasten i havet». Boka skal motivere barn og foreldre til å ta vare på havet og bli bevisst forsøplingsproblemet. Ina tar gjerne med seg Sjøhesten Hippo på ryddeaksjoner for å skape aktivitet og engasjement.

I tillegg til formidling gjennom sitt forfatterskap, er Ina stadig å finne på ryddeaksjoner. Sammen med andre ryddeaktører, familie og alene med hundene sine har Ina ryddet tusenvis av kilo søppel de siste årene. Ina har en unik formidlingsevne overfor barn og unge, men hun er også blant annet en sentral bidragsyter inn i Nettverk Marin Forsøpling Møre og Romsdal, som er en arena for samarbeid mot forsøpling. Arbeidet til Ina blir også lagt merke til, og hun er stadig å se i både sosiale og tradisjonelle medier.» 

Juryen avslutter sin begrunnelse med å konkludere at på bakgrunn av en imponerende, genuin og trofast innsats med frivillig opprydding mottar Ina Gullklypa 2023.

Det var en tydelig rørt vinner som i sin takketale på scenen erklærte at hun rydder med hjertet. Giske takket også frivillige over hele landet som står på hver dag. 

- Det er ikke vår søppel, men det er vår klode. Jeg brenner for havet og naturen, og jobber hver dag for å engasjere alle generasjoner slik at vi kan stå sammen for å nå målet, forklarte en stolt vinner fra scenen.

Ina var en av fem finalister valgt blant 52 innsendte forslag. Juryen besto av Christina Koch (Naturvernforbundet Troms og Finnmark/Vårt Hav), Kari Bunes (styret i Hold Norge Rent/Emballasjeforeningen) og fjorårets Gullklypa-vinner Ruben Oddekalv (Norges Miljøvernforbund).

Om Gullklypa

Hold Norge Rent deler årlig ut «Gullklypa» aktører som har gjort en spesiell innsats mot forsøpling. Prisen er en hyllest til en ildsjel eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær innsats mot forsøpling i året som er gått og ble første gang utdelt i 2004.

Kontakter

Merethe HommelsgårdKommunikasjonsleder

HNRs mediekontakt og koordinerer vårt kommunikasjonsarbeid. Hun er ansvarlig for våre nettsider og sosiale medier og er i tillegg blant annet redaktør for HNR-magasinet som kommer ut en gang per år.

Tel:+47 402 18 214merethe.hommelsgaard@holdnorgerent.no

Bilder

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra opprydding av søppel. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye