Danske Bank Norge med godt resultat i årets første kvartal

Del

Danske Bank la i dag frem resultatet for første kvartal 2024. I Norge preges dette av vedvarende høy aktivitet og god inngang av nye kunder, spesielt i bedriftsmarkedet og storkundesegmentet. Danske Bank fortsetter å være størst i Norden på grønne obligasjonslån.

Danske Banks hovedlokaler i Oslo ligger på Aker Brygge og har adressen Bryggetorget 4.
Danske Banks hovedlokaler i Oslo ligger på Aker Brygge og har adressen Bryggetorget 4.

Danske Bank-konsernet har fredag 3. mai lagt frem sitt regnskap for første kvartal 2024. Det viser blant annet at bankens resultat etter skatt er på 5,6 milliarder danske kroner.          

Oversikt over nøkkeltall for Danske Bank-konsernet i første kvartal 2024:

  • Totale inntekter på 14,0 milliarder danske kroner, mot 13,4 milliarder danske kroner i første kvartal 2023.
  • Driftskostnader på 6,3 milliarder danske kroner, mot 6,3 milliarder danske kroner i første kvartal 2023.
  • Nedskrivninger på utlån på 101 millioner danske kroner, mot 147 millioner danske kroner i første kvartal 2023.
  • Resultat etter skatt på 5,6 milliarder danske kroner, mot 5,2 milliarder danske kroner i første kvartal 2023.
  • Avkasting på egenkapitalen på 12,9 prosent, mot 12,7 prosent i første kvartal 2023.

Vokser mer enn markedet

– Den norske filialen av Danske Bank legger frem svært gode tall for første kvartal, blant annet drevet av høy aktivitet i bedriftsmarkedet. Her vokser Danske Bank mer enn markedet. Høy utlånsvekst innenfor SMB-segmentet gjør at vi kaprer markedsandeler. Vi ser at optimismen i næringslivet er tilbake. Norsk økonomi har hatt en positiv utvikling i første kvartal og styrer mot en myk landing. Også i storkundesegmentet opplever vi at selskapene er på vei fra en kostnadsbevisst til mer offensiv vekstmodus, sier Erlend Angelfoss, landssjef i Danske Bank Norge.

Størst i Norden på grønne obligasjoner

Danske Bank Norges samlede portefølje, både på person- og bedriftskundesiden, anses som meget robust. Handels- og valutainntektene økte betydelig i første kvartal, og lønnsomheten i bedrifts- og storkundesegmentet er stabil. Å tilrettelegge for en bærekraftig omstilling fra fossile til fornybare energikilder er en vedvarende prioritering. Danske Bank fortsetter å være størst på utstedelse av grønne obligasjoner i Norden og totalt ble mer enn halvparten av alle nordiske obligasjonslån utstedt med bærekrafts-label i det som ble et rekordkvartal for bærekraftige obligasjoner i Norden.

I juni 2023 varslet Danske Bank at banken selger personkundevirksomheten i Norge. I februar godkjente Finanstilsynet salget, etter at Konkurransetilsynet ga grønt lys for dette allerede i desember i fjor. Transaksjonen er forventet sluttført i løpet av fjerde kvartal 2024.

For mer informasjon, les mer på konsernets nettsider her: Regnskaber (danskebank.com)

Danske Bank-konsernet rapporterer ikke lenger egne tall for den norske filialen.

Nøkkelord

Kontakter

Anna-Lena NordlingPressesjefDanske Bank

Anna-Lena har det overordnede ansvaret for ekstern kommunikasjonen og pressekontakt i Danske Bank i Norge, og har jobbet med kommunikasjon i over 15 år. Siden 2017 har hun holdt i intern og ekstern kommunikasjon i flere av Danske Banks forretningsenheter, og kommer sist fra et opphold i Norwegian, der hun hadde ansvar for bærekrafts- og finansiell kommunikasjon. Hun har også bakgrunn fra PR-byrå. Jobber du for pressen eller har generelle spørsmål om Danske Bank i Norge er hun riktig person å kontakte. Søker du en av bankens mange eksperter, setter hun deg i kontakt med riktig vedkommende så raskt som mulig.

Tel:45 48 12 61anna-lena.nordling@danskebank.no

Historien om Danske Banks virksomhet i Norge går tilbake til etableringen av Privatbanken i 1859. I dag er banken landets tredje største.

Våre rundt 1.100 ansatte betjener kunder i personmarkedet og bedriftsmarkedet i tillegg til store institusjonelle kunder fra 25 lokale bankkontor og 4 regionale finanssentre.  

Ut over bankaktiviteter tilbyr vi livsforsikrings- og pensjonsprodukter, kapital-forvaltning, eiendomsmeglerservice og leasing.

Norge er et av Danske Banks kjernemarkeder.

Danske Bank er en nordisk universalbank med sterke regionale røtter og tette forbindelser til resten av verden. I mer enn 150 år har vi hjulpet mennesker og virksomheter i Norden med å innfri deres ambisjoner.

Vi ønsker å skape langsiktig verdi for alle de som stoler på oss – våre kunder, aksjonærer og de samfunn vi opererer i.

Vårt mål er å bli anerkjent som den mest betrodde finansielle partneren ved å gjøre det enkelt å ta viktige økonomiske beslutninger og enkelt å bruke banken.

Danske Bank har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq Copenhagen.

Følg pressemeldinger fra Danske Bank

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Danske Bank

Konkurransetilsynet forlenger beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks personkundevirksomhet7.11.2023 08:03:28 CET | Pressemelding

I dag, tirsdag 7. november 2023, har Konkurransetilsynet besluttet å forlenge beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks norske personkundevirksomhet, inkludert 15 Danske Invest Horisont-fond. I en pressemelding som ble offentliggjort 7. juni 2023, annonserte Danske Bank at banken ville trekke seg ut av det norske personkundemarkedet, og i en pressemelding publisert 19. juli 2023 annonserte banken at Nordea ville være kjøper av personkundevirksomheten i Norge. Det er Danske Banks vurdering at transaksjonen ikke gir opphav til konkurranseutfordringer, og Danske Bank forplikter seg til å gjøre overgangen så smidig som mulig for både kunder og ansatte. Avhengig av godkjenning, forventes transaksjonen fortsatt å være fullført innen utgangen av 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye