Handel og Kontor i Norge

Enighet mellom HK Norge og NHO

Del

HK Norge og NHO ble i dag enige i lønnsoppgjøret for medlemmer i foretak som følger Standardoverenskomsten mellom HK Norge og NHO.

HK Norges forhandlingsdelegasjon
HK Norges forhandlingsdelegasjon

Partene ble enige om følgende: 
Det ble gitt et generelt tillegg på 7 kroner fra 1. april 2024. 

Alle garantilønnssatser reguleres med 4,7% fra 1. april 2024. Dette inkluderer det generelle tillegget på kr. 7,-. 

 Vi er glade for å ha kommet til enighet i årets tariffoppgjør. Det generelle tillegget økes med syv kroner, noe som er et godt utgangspunkt før de lokale forhandlingene. sier forbundsleder Christopher Beckham. 

HK Norge kom til forhandlingene med krav om økt kjøpekraft og at HK Norge og NHO sammen skulle satse på kompetanse. Partene er enige om at det blir viktig å få fart på utvalgsarbeidet med kompetanse fremover. 

- Dagens enighet representerer en seier for våre medlemmer. Det viser også at samarbeid og forståelse mellom HK Norge og NHO kan skape solide resultater som gagner alle parter, sier Beckham. 

- Med denne avtalen sikrer vi ikke bare våre medlemmer økonomisk, men vi er også enige om utvalg som skal se på kompetanse. Sier Beckham og fortsetter 

- Det er avgjørende med undersøkelser og ordninger slik at vi sikrer at arbeidstakerne i næringene har kompetansen de trenger for morgendagens arbeidsliv avslutter Beckham 

Kontakter

Lenker

Om oss

HK Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen  kontor, finans, handel, luftfart og servicevirksomhet. Med over 80.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye