Elaway

Konkurransen øker innen lading av elbil for boligselskaper: Elaway kjøper Circle Ks portefølje av ladekunder.

Del

Elaway, en ledende leverandør innen ladeløsninger for elbiler tilpasset boligselskaper, kunngjør en betydelig utvidelse av sin portefølje. Selskapet har nå fullført en avtale om å kjøpe opp porteføljen av ladekunder i boligselskaper fra Circle K i Norge. Dette strategiske trekket styrker ytterligere Elaway sin posisjon som bransjeleder innen elbillading for boligselskaper.

Strategisk fokus
Elaway sitt valg om å fokusere utelukkende på boligselskaper understreker selskapets forpliktelse til å betjene de unike behovene til dette kundesegmentet. Ved å spesialisere seg på boligselskaper, har Elaway som mål å levere skreddersydde tjenester som gir betydelig forbedrede kundeopplevelser.

En ladebransje i endring
Tidligere tilbød mange aktører et bredt spekter tjenester som for eksempel ladetjenester til næringsbygg, boligselskaper, hoteller og kommuner samt hurtiglading. Nå velger flere av aktørene innen drift av lading for elbiler å sette søkelys på visse segmenter innen elbillading, som fører til en konsolidering i bransjen.

- For å få til effektiv drift og gode kundereiser ser vi aktivt etter attraktive porteføljer som kan komplettere den kraftige organiske veksten, sier Mia Lund Antonsen, CEO i Elaway Norway.

Circle K Norge har valgt å avslutte sin satsning på elbillading til boligselskaper, men forsetter å satse stort på hurtiglading og et bredt tilbud til B2B-kunder.

- Vi blir ikke best på alle områder, derfor har vi tatt dette valget. Når vi avhender ansvaret for kundene våre i boligselskaper har vi sett etter en mer spesialisert aktør som både kan overta og videreutvikle tilbudet til kundene på best mulig måte. Vi er trygge på at vi har funnet det i Elaway, sier Håkon Stiksrud, Head of Global E-Mobility i Circle K.

Oppkjøpet betyr at Elaway tar over Circle K Norges portefølje på 10 000 parkeringsplasser, 3 000 ladestasjoner og 220 ladeanlegg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Elaway

Lading hjemme skal være enkelt, uansett hvilken type bygning du bor i.
Som en ledende aktør for lading av elbil i Norge, er vårt mål å gjøre det enkelt for alle å lade. Vi er spesialister på ladeløsninger for boligsameier og borettslag. Du finner oss i byer som Oslo, Stockholm og München, og i fremtiden over hele Europa.

Våre eiere

Et porteføljeselskap hos SUSI Partners
Elaway sin majoritetseierer SUSI Energy Transition Fund, et investeringsinstrument som forvaltes av den sveitsiske spesialisten på bærekraftige investeringer, SUSI Partners, på vegne av institusjonelle investorer, hvorav de fleste er pensjonsfond og forsikringsselskaper som har mandat til å investere sparepengene til tusenvis av begunstigede på en ansvarlig måte.

SUSI Partners investerer utelukkende i selskaper som fremmer energiomstillingen, og har dermed som mål å støtte utbyggingen av rene, sikre og rimelige energisystemer til fordel for samfunn over hele verden. Hver investering fører til en objektivt målbar reduksjon i klimagassutslippene og bidrar dermed aktivt til det globale klimaarbeidet.

Hafslund:
Hafslund er en av Norges mest betydningsfulle kraftkonsern med en historie som går langt tilbake. De driver vannkraftverk som produserer tilstrekkelig ren og fornybar energi til å forsyne mer enn 2,8 millioner mennesker. Selskapet jobber aktivt mot en fremtid som er preget av fornybar energi og full elektrifisering.

Eviny
Eviny er et av Norges største energi- og teknologikonsern som jobber med fremtidens løsninger for produksjon og distribusjon av grønn og klimavennlig energi, og for at det skal bli mulig å ta den rene, fornybare kraften i bruk overalt. Selskapet jobber aktivt mot en fremtid som er preget av fornybar energi og full elektrifisering.

Følg pressemeldinger fra Elaway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elaway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elaway

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye