Atea

For tredje året på rad er Atea kåret til klimaleder av Financial Times

Del

IT-selskapet Atea er kåret til en av Europas klimaledere i 2024 av Financial Times, for tredje år på rad.

Nelly Flatland, bærekraftsdirektør i Atea Norge
Nelly Flatland, bærekraftsdirektør i Atea Norge

– I Atea jobber vi dedikert med å kutte og redusere egne utslipp. Det er fantastisk når det gir resultater og anerkjennelser i form av kåringer som dette. Som Norges største IT-selskap må vi ta ansvar og lede an i klimaarbeidet innenfor vår bransje, sier Nelly Flatland, bærekraftsdirektør i Atea Norge.  

Europe's Climate Leaders 2024 er en liste over 600 europeiske selskaper som har kuttet mest i sine utslipp fra 2017 til 2023. Financial Times og Statista kartlegger titusenvis av europeiske virksomheters direkte og indirekte utslippskutt, og vurderer åpenhet på rapportering av indirekte utslipp knyttet til kjøp av andre varer og tjenester. I tillegg vurderes blant annet bærekraftsmål og andre indikatorer på virksomhetenes forpliktelse til å redusere utslipp.  

Kun 22 norske selskaper på Europa-listen 

Årets utgave av Europe’s Climate Leaders viser at Atea er nummer 6 på listen innen sektoren «Internet, cloud & software». IT-selskapet fikk totalt 73.4 poeng og en 120. plass. Dette er tredje gang Atea blir anerkjent som en av Europas klimaledere. Første gang var i 2021.  
 
Totalt er det 22 norske selskaper på listen. De andre norske virksomhetene er Rema 1000, Storebrand, Sparebanken Vest, Europris, DNV, Telenor, Posten Norge, Schibsted, DNB, Borregaard, Orkla, DOF Group, Kongsberg Automotive, Mowi Group, SalMar, Norwegian Property, Tomra Systems, Prosafe, AF Gruppen, Aker Solutions, og Odfjell. I 2023 var det kun 11 norske virksomheter på listen. 

Skal redusere utslipp med 50 prosent 

Atea startet å måle sine klimautslipp gjennom et årlig klimaregnskap i 2007. Ett av IT-selskapets bærekraftsmål er å redusere utslipp med minimum 50 prosent i tråd med Parisavtalen. Dette inkluderer utfasing av fossilt brensel, redusering av flyreiser, halvering av transportutslipp og bruk av 100 prosent fornybar energi. 

Siden 2019 har Atea redusert sine utslipp knyttet til drift, elektrisitet, fjernvarme og kjøling med 53 prosent. I Norge har selskapet grønn strøm på alle sine lokasjoner og egne datasentre, i tillegg til å klimakompensere for utslippene som ikke reduseres hvert år. De fleste kontorbyggene til selskapet er smartbygg. IT-selskapet jobber også målrettet med å elektrifisere bilparken og begrense reisevirksomhet.  

– Gjennom produkter og tjenester som Goitloop og 100%-klubben hjelper vi kundene våre med å kutte utslipp. Kundene våre skal kunne stole på at de velger den mest bærekraftige partneren når de velger oss, sier Flatland.  

Se oversikt over Europe’s Climate Leaders her: https://www.ft.com/climate-leaders-europe-2024

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Atea er et ledende IT-selskap i Norden og Baltikum med mer enn 7000 medarbeidere. I Norge er vi rundt 1750 medarbeidere fordelt på 23 kontorer fra Alta i Nord til Kristiansand i Sør.

Følg pressemeldinger fra Atea

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Atea på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Atea

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye