Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Ny test om barns nettbruk

Del

Hvor mye vet foreldre egentlig om barnas nettbruk og personvern, og hvor mye skjermtid er greit? Den «digitale oppveksten» gir nye utfordringer i foreldrerollen, og det er lett å bli usikker på hva og hvor mye barna skal ha tilgang til.

Illustrasjon av barn og voksne i forskjellige sammenhenger som leker
Illustrasjon av barn og voksne i forskjellige sammenhenger som leker

Foreldrehverdag/Bufdir lanserer nå en test der foreldre kan sjekke sine kunnskaper og lære mer om hvordan de kan hjelpe barna på nett. Målet med testen er å bidra til at foreldre blir mer bevisste på sin egen og barnas nettbruk, og tenke over hvordan den digitale hverdagen kan bli tryggere.

–Testen er en enkel måte å skape bevissthet om nettbruk og personvern. Her er det ingen riktige eller gale svar, men kanskje kan testen bidra til refleksjon over de ulike temaene, og mer trygghet i det digitale foreldreskapet, sier divisjonsdirektør i Bufdir, Anne Magdalena Solbu Kleiven.

Testen passer best for foreldre til barn fra 5–6 år og opp til ungdomsskolealder, men kan også godt grunnlag for refleksjon for andre aldersgrupper.

– Vi håper at foreldre som tar testen, får lyst til å lære mer og kanskje også blir mer nysgjerrige på hva barna gjør på nett, sier Kleiven.

Ta testen! Hvordan takler du barnas nettbruk?

Kontakter

Bilder

Bilde av divisjonsdirektør Anne Magdalena Kleiven
Bilde av divisjonsdirektør Anne Magdalena Kleiven
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye