Fagforbundet

Enighet i lønnsoppgjøret i Posten Bring AS

Del

Fagforbundet har blitt enig med Posten Bring AS om hovedoppgjøret 2024. Resultatet er i tråd med frontfagets ramme, og har en lavlønnsprofil.

Fagforbundet Post og finans leverte sitt første krav 24. april.
Fagforbundet Post og finans leverte sitt første krav 24. april. Geirmund Jor/Fagforbundet

– Vi er godt fornøyd med resultatet. Oppgjøret er i tråd med frontfaget, noe som tilsier at våre medlemmer vil få økt kjøpekraft. Vi gikk inn i forhandlingene med et tydelig krav om å prioritere de med lavest lønn. Det har vi fått til, sier Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og finans.

Arbeidstakere med årslønn lavere enn 520.000 kroner gis et tillegg på 26.000 kroner i året. De med en årslønn på over 520.000 kroner vil få et tillegg på 5 prosent. Tilleggene er inkludert tillegg avtalt i de innledende sentrale forhandlingene.

Det er gjort endringer i lønnsrammen som spesielt treffer de med lavest lønn. Noen vil få opptil 35.000 kroner med denne justeringen.

– Vi har også fått løfta ubekvemstillegget på morgen og kveld til 25 kroner per time. I sum er dette et godt oppgjør for hele laget i Posten Bring AS, sier Øiahals.

Endelig får folk betalt for reise

Mange av arbeidstakerne i Posten Bring AS bruker mye tid på å reise. Det er en del av jobben. Fagforbundet har i lang tid hatt som prinsipp at alle som jobber i Posten Bring AS skal få betalt for den tida de jobber.

– Endelig har vi fått på plass godtgjørelse på all avtalt reisetid. Det anser vi som en stor seier. Det vil bety mye for lønna til de som tilbringer lange arbeidsdager i bilen, sier Øiahals.

Styrket satsing på egne ansatte

Løsningen gir betydelige muligheter for kompetanseutvikling. Det er avtalt at bedriften så langt som mulig skal utvikle egne ansatte. Sammen skal arbeidstaker- og arbeidsgiversida årlig avtale konkrete satsingsområder for kompetanseheving, basert både på arbeidstakernes behov og bedriftens planer.

I tillegg økes rammen for stipendordningen fra 1,5 millioner kroner til 2,25 millioner kroner.

– Det var forbundet som i sin tid klarte å få på plass en stipendordning i bedriften. Vi er stolt over at vi har klart å fylle på med midler i ordningen. Som alt annet er det også blitt dyrere å etterutdanne seg, sier Øiahals, og legger til:

– Samlet sett utgjør dette en kraftig styrket satsing på kompetanseutviklinga til medlemmene våre i Posten Bring AS.

Kontakter

Gerd ØiahalsLederFagforbundet Post og finans

Tel:90725479

Om Fagforbundet

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 400 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye