Fellesforbundet

Brudd i forhandlingene mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart

Del

Fredag kveld har Fellesforbundet meldt brudd i forhandlingene med NHO Luftfart på flyoverenskomsten.

Etter to dager med forhandlinger ble det fredag kveld meldt brudd på forhandlingene på flyoverenskomsten. Fellesforbundet gikk til forhandlingene med krav om blant annet økt kjøpekraft og full lønn under sykdom.

Partene uenige om pensjon og sykelønn

Forhandlingsleder og forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen kom med en kort kommentar etter lange dager med forhhandlinger.

– Hovedårsaken til bruddet er blant annet motparten sin henvisning til NHOs prinsipielle holdning til spørsmål om innskuddspensjon og sykelønn. 

Partene vil nå be om bistand fra Riksmeklerens kontor.

– Fellesforbundet vil varsle plassoppsigelse for alle medlemmene på flyoverenskomsten, og medlemmene vil fortløpende oppdateres om situasjonen, sier forbundssekretær Sivertsen.

Tidspunkt for meklingsstart mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart er ikke fastsatt.

Flyoverenskomsten består av over 2000 medlemmer og omfatter blant annet sertifiserte flyteknikere, inspektører, planleggere, stuere og rengjøringspersonell.

Det er forhandlingsdelegasjonen til Fellesforbundet som forhandler på vegne av medlemmene. I år består delegasjonen av, Dag-Einar Sivertsen, Trygve Skogseide, Joar Mathisen, Gunnar Holm, Petter Stalsberg, Daniel Emanuelsen, Eivind Dybvig, Andres Haug og Bjørn Myran.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Oslo 01.09.2020: Forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen. Foto: John Trygve Tollefsen
Oslo 01.09.2020: Forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen. Foto: John Trygve Tollefsen
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Fellesforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye