Aker BioMarine

Første kvartal 2024 - sterk vekst og årets eksportbedrift

Del

Første kvartal 2024 ble et sterkt eksportkvartal for Aker BioMarine ASA. Resultatene for kvartalet viser vekst i eksportsalget på 26 % for Qrill Aqua fiskefôr (totalt 33 %), 11 % for Superba krillolje og i det kinesiske markedet alene ble salget av Qrill Aqua doblet. I samme kvartal ble selskapet også utnevnt til årets eksportbedrift av Innovasjon Norge og Eksfin.

Aker BioMarine ASA leverte også i første kvartal 2024 gode resultater for virksomheten i sin helhet med en omsetning på 860 MNOK, opp fra USD 760 MNOK millioner i Q1 2023. Justert EBITDA var 167 MNOK, opp fra 67 MNOK ved samme kvartal i fjor.

«Jeg er stolt over at vi leverer vekst for 7. kvartalet på rad. Vi fortsetter å levere god resultater med en økning på 13 % i inntekter fra år til år. Salget i både Feed Ingredient og Human Health Ingredients-segmentene fortsetter å utvikle seg godt, mens Consumer Health Products-segmentet hadde et noe roligere kvartal. I tillegg er det en anerkjennelse for hele selskapet å bli utnevnt til årets eksportbedrift», sier Matts Johansen, CEO i Aker BioMarine

Øvrige høydepunkter fra første kvartal 2024:

  • Justert EBITDA-margin var 19 % sammenlignet med 9 % i samme kvartal i fjor
  • Salget av Qrill Aqua økte med 33 % og Superba krilloljesalg økte med 11 % på årsbasis
  • Offshore produksjonsvolum på 21 306 MT - opp 7 % (19 852 MT)
  • Ubemannet dronen ble satt i drift og viser allerede gode muligheter til å identifisere krill
  • Koreanske MFDA (Ministry of Food and Drug Safety) tildelte Superba Krill Oil for hudhelse
  • Selskapet lanserte sin nye merkevare for algeolje: FloraMarine
  • Aker BioMarine har annonsert en strategisk gjennomgang av divisjonen Feed Ingredient.


Årets Eksportpris ble utdelt under Ekspertkonferansen i mars, på Munchmuseet i Oslo. Tidligere næringsminister Jan Christian Vestre uttalte i den forbindelse: «- Det er flott å se et norsk selskap som skaper en eksportsuksess ut av en ressurs fra havet som kan brukes til både fiskefor og ernæring for mennesker. Aker BioMarine er et virkelig godt eksempel på innovativ norsk eksport».
Ler mer om utdelingen her:  https://www.innovasjonnorge.no/nyhetsartikkel/aker-biomarine-vinner-eksportprisen-2024.-pixii-er-arets-nykommer

For mer informasjon, kontakt:
Tormod Sandstø
Kommunikasjonsdirektør
Tel:+4790943215
tormod.sandsto@akerbiomarine.com

Kontakter

Lenker

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye